Škoda Auto vysadila v KRNAP už přes 100 000 sazenic stromků

17.06.2016 19:06

Již řadu let spolupracuje společnost Škoda Auto, a. s., se Správou Krkonošského národního parku na projektu Za každé prodané auto v ČR jeden zasazený strom.

Škoda Auto vysadila v KRNAP už přes 100 000 sazenic stromků
Foto: KRNAP
Popisek: KRNAP

Díky této aktivitě jsme mohli v národním parku vysadit už více než 100 000 stromků, díky nimž se postupně mění druhová skladba lesů, a ty se tak stávají stabilnějšími. Jen letos bude vysazeno 12 000 sazenic. Část z nich dnes osobně zasadili ředitel Správy KRNAP Jan Hřebačka s ředitelem vrchlabské pobočky Škoda Auto Ivanem Slimákem.

„Sazenice získané díky projektu Za každé prodané auto v ČR jeden zasazený strom použijeme ke zlepšení druhové skladby lesních porostů v Krkonošském národním parku,“ uvedl Jan Hřebačka, ředitel Správy KRNAP. „Jedle a listnaté dřeviny, které plánujeme v rámci projektu letos vysadit, jsou pro les jednoznačně přínosem. Zvyšují jeho stabilitu, vytvářejí příznivější mikroklima a zvyšují jeho odolnost vůči škůdcům lesa,“ upřesnil Hřebačka.

V letošním roce se do sázení osobně zapojil i ředitel vrchlabské pobočky Škoda Auto Ivan Slimák. „Náš závod leží na samé hraně Krkonošského národního parku, navíc patříme společně se Správou KRNAP k největším zaměstnavatelům v regionu, naše spolupráce je tak naprosto logická a upřímně doufám, že bude zdárně pokračovat i v dalších letech,“ říká Ivan Slimák.

Od roku 2007 společnost Škoda Auto za každý svůj prodaný vůz v České republice vysazuje jeden strom. Prostřednictvím projektu Za každé prodané auto v ČR jeden zasazený strom, jehož cílem je podpořit nekomerční výsadbu, především v místech ohrožených vodní či větrnou erozí, sesuvem půdy či škůdci, bylo od jeho začátku do konce roku 2015 vysazeno přes 500 000 stromů ve více než 50 lokalitách. S Krkonošským národním parkem spolupracuje Škoda Auto od samého začátku projektu. První stromky od Škodovky vysadili lesníci v KRNAP na jaře 2008, za osm let spolupráce tak bylo v Krkonoších společně vysazeno 104 890 stromečků.

V letošním roce se do výsadby prvně zapojí také zaměstnanci vrchlabského závodu Škoda Auto, kteří si tak na den vyzkouší práci lesníků. V roce 2015 se takovým způsobem zapojili učni středního odborného učiliště Škoda, kteří vysadili půlmiliontý stromek Škoda v závodě Mladá Boleslav. Ruku k dílu přiložili také Škoda Trainees, když pomohli při obnově zámecké aleje v Mnichově Hradišti.

Společnost Škoda Auto si zvolila výsadbu stromků za velké podpory svých zaměstnanců jako symbol firemní orientace na společensko-ekologické hodnoty. Bližší informace o projektu, díky němuž budou v Krkonoších vysazeny „sponzorské“ sazenice, najdete zde.

Další informace o aktuálním dění na území Krkonošského národního parku i v jeho okolí najdete na facebookovém profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…