Škoda Electric: Teplice získají nové trolejbusy

23.11.2017 16:48

Škoda Electric dodá pět nových trolejbusů s alternativním bateriovým pohonem do severočeských Teplic. Tamní flotilu městské hromadné dopravy obohatí dvanáctimetrové nízkopodlažní vozy typu 30 Tr za zhruba 60 milionů korun.

Škoda Electric: Teplice získají nové trolejbusy
Foto: Škoda Electric
Popisek: Trolejbusy ze Škody Electric

„Trolejbusy dodáme ve druhém čtvrtletí příštího roku. Aktuální kontrakt navazuje na předchozí dodávky Škodovky pro toto severočeské město,“ upřesnil obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. Poslední dodávka byla v roce 2015, kdy byl dodán jeden trolejbus typu Škoda 28 Tr, od roku 2013 jsou rovněž v provozu tři trolejbusy typu 30 Tr. Provozovatelem MHD v Teplicích je společnost ARRIVA, majitelem trolejbusů je město Teplice. Celkem je zde provozováno 35 trolejbusů.

„Škoda Electric letos v ČR získala zakázky na trolejbusy za zhruba jednu miliardu korun. Nové trolejbusy zamíří například do Hradce Králové, Brna, Ostravy, Pardubic, Českých Budějovic nebo do Chomutova a Jirkova,“ doplňuje Radek Kapr. Plzeňská společnost získala další zakázky také v zahraničí. Škodovka například vyrobí padesát nových moderních trolejbusů pro hlavní město Lotyšska Rigu, čtrnáct vozidel pro rumunské město Galati a dvanáct trolejbusů do Žiliny.

Plzeňská společnost je úspěšná i na poli elektromobility. Před několika dny na veletrhu CZECHBUS 2017 poprvé představila nový elektrobus Škoda  E’City. Nový elektrobus vznikl na základě spolupráce s firmou Iveco, která dodala karosérii. Na konci září Škodovka podepsala kontrakt na dodávku jedenácti nových elektrobusů do Českých Budějovic. Od března letošního roku navíc slouží v systému hromadné dopravy hned deset vozidel stejného typu v severomoravském Třinci, v tomto případě elektrobusy provozuje společnost Arriva Morava. Jeden pilotní elektrobus dodala Škoda Electric letos také společnosti ARRIVA Nové Zámky na Slovensko a dva budou sloužit také ve slovenské Žilině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…