Škoda Transportation: Pars nova modernizuje lůžkové vozy pro České dráhy

21.10.2020 17:56

Zakázku na modernizaci flotily lůžkových vozů pro České dráhy získala šumperská společnost Pars nova, která je součástí skupiny Škoda Transportation.

Škoda Transportation: Pars nova modernizuje lůžkové vozy pro České dráhy
Foto: red
Popisek: Škoda Transportation

První vůz by se měl dostat zpátky do provozu zhruba na konci příštího roku. U šesti z devíti vozů firma navíc zajistí periodické hlavní opravy.

„Jedná se o významnou zakázku za zhruba 137 milionů korun. Tyto modernizované vozy budou nasazeny v mezinárodním provozu, a proto budou muset projít před opětovným nasazením náročným schvalovacím procesem. Věřím, že nové vozy po svém uvedení do provozu přispějí k dalšímu zvýšení atraktivity cestování,“ sděluje generální ředitel Pars nova Aleš Měrka.

Firma zajistí modernizaci devíti vozů řady WLABmee, která zahrne zejména zásadní úpravy interiéru včetně výměny lůžek nebo dosazení hygienických koutů s umyvadly. V rámci modernizace budou také dosazeny nové nástupní dveře odpovídající současným bezpečnostním standardům, vozy budou nově vybaveny bezdrátovým systém Wi-fi, novým LED osvětlením a informačním systémem. Oddíl pro průvodčí bude osazen novým komunikačním zařízením a dalším vybavením, jako je lůžko, pracovní deska se stolkem a lednička.

Společnost Pars nova patřící do skupiny Škoda Transportation bude v příštích čtyřech letech investovat do výrobního areálu v Šumperku 460 milionů Kč, aby navýšila kapacitu výroby a inovovala technologie. Investice budou zaměřeny na rozšíření výrobních kapacit o 35 % oproti současnosti a další technologickou modernizaci areálu. Skupina Škoda Transportation, která patří pod skupinu PPF, tím pokračuje v miliardových investicích do vylepšení svých výrobních základen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…