Škoda Transportation: Trolejbusy Škoda Electric začaly soužit v Budapešti

23.10.2019 12:39

Flotila nových moderních trolejbusů ze Škody Electric začala v minulých týdnech sloužit cestujícím v maďarské Budapešti. Veřejnou dopravu v metropoli nad Dunajem posílilo celkem 21 vozidel - deset dvanáctimetrových a jedenáct osmnáctimetrových trolejbusů.

Škoda Transportation: Trolejbusy Škoda Electric začaly soužit v Budapešti
Foto: red
Popisek: Škoda Transportation

„Dokončená zakázka úspěšně navazuje na naši dodávku 36 trolejbusů pro Budapešť z předchozích let. Maďarsko patří k našim tradičním teritoriím, vedle Budapešti jezdí trolejbusy vyrobené ve Škodovce například ve městech Szeged nebo Debrecín,“ vysvětluje obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch. 

Vozidla z nové flotily, které Škoda vyrábí v konsorciu se společností Solaris, využívají karosérii Urbino. Díky pomocnému bateriovému pohonu mohou sloužit i na tratích bez trolejového vedení - řidič v takovém případě přepne na bateriový pohon a může v takovém režimu jet i několik kilometrů. „Baterie se dobíjejí během jízdy na troleji, není tedy zapotřebí žádná speciální dobíjecí infrastruktura. V nových vozech je samozřejmě také klimatizace prostor pro cestující a řidiče, nebo moderní informační systém,“ doplňuje Pavel Kuch. Trolejbusy mají rovněž kamerový systém, který zajišťuje větší bezpečnost cestujících. 

Zajímavostí vozidel je mimo jiné i speciální systém, který počítá váhu cestujících, z čehož se vyvozuje počet přepravených cestujících. Díky tomu lze také zjistit kdy a kde cestující nastupují a vystupují. Systém tak slouží pro optimální plánování trolejbusových linek a snižování nákladů. 

Skupina Škoda Transportation dodala do Maďarska od roku 2007 produkty za více než pět miliard korun. Škoda Transportation před několika lety úspěšně zakončila projekt tramvají pro město Miskolc a předala tamnímu dopravnímu podniku sérii 31 moderních vozidel ForCity Classic. Škodovka se rovněž podílela na dodávce metra do maďarského hlavního města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…