Škoda Transportation a Deutsche Bahn podepsaly smlouvu v hodnotě 2,6 miliardy korun

05.08.2013 12:52

Zástupci společnosti Škoda Transportation a německého operátora Deutsche Bahn (DB) podepsali smlouvu na dodávku šesti moderních vlakových souprav za 2,6 miliardy korun. Vozidla budou jezdit v Bavorsku na trati Norimberk- Ingolstadt – Mnichov od prosince 2016.

Škoda Transportation a Deutsche Bahn podepsaly smlouvu v hodnotě 2,6 miliardy korun
Foto: Škoda Transportation
Popisek: Škoda Transportation

„Dnešním dnem došlo k potvrzení, že se naše společnost Škoda Transportation může řadit po bok největších světových výrobců kolejových vozidel. Uzavření této smlouvy jen potvrzuje vysokou kvalitu a konkurenceschopnost našich kolejových vozidel. Do Německa budeme dodávat technicky špičkově vybavený moderní vlak. Díky referenci od gigantu Deutsche Bahn se nám otevírají dveře do celého světa,“ říká Tomáš Krsek, předseda představenstva Škoda Transportation.

„Tím, že Škoda Transportation vyhrála tento kontrakt, zvýšila se konkurence na našem trhu. Ale je nutné říct, že Škoda Transportation se může o dlouhou tradici výroby vlaků, a proto nepochybujeme, že splní naše očekávání,“ říká Rüdiger Grube, generální ředitel Deutsche Bahn. 

Škoda Transportation dodá pro DB Regio šest šestivozových dvoupatrových souprav typu Push-Pull. Každá ze souprav je provozována jako vratná, vozy jsou tedy lokomotivou buď taženy, nebo tlačeny - strojvedoucí je v tomto případě v kabině řídícího vozu nebo lokomotivy. Soupravy jsou složeny z jednoho řídícího vozu, pět vložených vozů, a z lokomotivy řady Emil Zátopek v novém designu určeném speciálně pro DB.

Maximální rychlost vlaků bude dosahovat 189 km/h. Soupravy disponují tlakotěsnými skříněmi, které stabilizují tlak uvnitř vozů při míjení s vysokorychlostními vozidly (rychlost až 300 km/h). Celkem budou mít soupravy 705 míst k sezení. Všechna sedadla ve vlacích jsou komfortní a pohodlná. Každé místo má navíc k dispozici zásuvku a samozřejmostí je i možnost připojení na Wi-fi, a to jak v první, tak ve druhé třídě. Součástí vybavení je také klimatizace, která zajišťuje příjemnou teplotu i v letních slunných dnech. Aby byla zajištěna bezpečnost, je každý z vlaků vybaven venkovním i vnitřním kamerovým systémem.

Škoda Transportation

Společnost Škoda Transportation je jednou z předních evropských firem v oboru dopravního strojírenství. Mezi její výrobky patří především nízkopodlažní tramvaje, elektrické lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, soupravy metra, trolejbusy, ale i trakční motory či kompletní pohony pro dopravní systémy. Tržby skupiny se každoročně pohybují okolo 15 miliard korun a stabilně už několik let zaměstnává zhruba čtyři tisíce lidí. Škoda Transportation má několik dceřiných společností nebo společných podniků nejen v České republice, ale i v Číně, Polsku nebo Maďarsku. Jen díky vysokým investicím do výzkumu a vývoje může Škoda Transportation přicházet pravidelně na trh s novými a moderními produkty, které si úspěšně nacházejí své místo na zahraničních trzích. Do výzkumu a vývoje investovala společnost za poslední 3 roky přes 3 miliardy korun.Více na: www.skoda.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…