Škoda Transportation dokončila dodávku tramvají do Brna

22.12.2016 13:25

Plzeňská Škodovka úspěšně zakončila významný projekt dodávek nových tramvají pro město Brno v celkové hodnotě 1,2 miliardy korun. Škoda Transportation v těchto dnech předala tamnímu dopravnímu podniku poslední ze série celkem dvaceti vozidel typu 13T (Elektra).

Škoda Transportation dokončila dodávku tramvají do Brna
Foto: red
Popisek: Škoda Transportation

„Aktuální splněnou zakázkou se podařilo úspěšně navázat na předchozí dodávky nízkopodlažních tramvají pro moravskou metropoli z minulých let. Flotila moderních tramvají Elektra se tak v Brně rozšíří z 29 na 49 tramvají,“ říká předseda představenstva Škoda Transportation Tomáš Ignačák.

„První nové vozy začaly sloužit v Brně už v létě letošního roku, nyní jsme předali zákazníkovi poslední, i ten se brzy dostane do běžného provozu s cestujícími,“ doplňuje viceprezident Škody Transportation Petr Vízdal. Dopravce flotilu nových tramvají dnes představil veřejnosti v centru Brna při slavnostním křtu.

Tramvaje 13T jsou pětičlánková vozidla se třemi hnacími podvozky, které umožňují snadný rozjezd i brždění. Moderní elektrická výzbroj a napěťové střídače tramvaje umožňují rekuperaci energie, což společně s asynchronními trakčními motory snižuje náklady na provoz i údržbu.

V prostorném interiéru je dostatek místa pro osoby se sníženou pohyblivostí či rodiny s kočárky. Vozíčkářům slouží výsuvná plošina v místě druhých vstupních dveří. K pohodlí a bezpečnosti cestujících přispívá kromě snadného nástupu a výstupu do tramvaje i vnitřní a vnější kamerový systém a přehledný informační systém.

„U nově předávaných tramvají pro Brno je realizováno několik desítek dílčích vylepšení. Mezi největší patří například instalace nového digitálního kamerového systému oproti analogovému, kolizní kamera v kabině řidiče, posuvná okna místo vyklápěcích nebo dveře od nového dodavatele,“ dodává manažer projektu Petr Soubusta.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…