Škoda Vagonka dodá první dvě jednotky RegioPanter pro spojení na mošnovské letiště

04.03.2015 20:45

První dvě jednotky z únorového rámcového kontraktu na dodávku až 11 elektrických dvouvozových jednotek zůstanou v Moravskoslezském kraji. České dráhy nasadí RegioPantery na spoje mezi Ostravou a mošnovským letištěm. Národní dopravce bude na nákup dvou jednotek čerpat finanční podporu z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko ve výši 40 %, necelých 90 milionů korun. Provoz na nové lince začíná 13. dubna, zatím budou spoje zajišťovat jednotky CityElefant v rámci prodloužené linky S2.

Škoda Vagonka dodá první dvě jednotky RegioPanter pro spojení na mošnovské letiště
Foto: red
Popisek: ČD - logo

RegioPantery dodá Škoda Vagonka do poloviny prosince 2015. Nasazení nových jednotek na mošnovské letiště zohledňují České dráhy při přípravě jízdního řádu pro rok 2016, který začne platit od 13. prosince 2015.

Moderní elektrické jednotky RegioPanter řady 650 nabízejí cestujícím komfortní a klimatizovaný interiér s oddílem 1. a 2. třídy. K dispozici jsou elektrické zásuvky, jednotky jsou vybaveny pro provoz Wi-Fi připojení k internetu. Nízkopodlažní řešení umožňuje snadný nástup a výstup osobám se sníženou schopností pohybu a orientace. Souprava je vybavena moderním WC s uzavřeným systémem, které je přístupné pro imobilní cestující. V elektrických jednotkách RegioPanter jsou také vyhrazená místa pro přepravu jízdních kol, kočárků a dalších objemných zavazadel. O průběhu cesty informuje cestující moderní opticko-akustický systém s LCD displeji.

Kapacita soupravy je 147 míst k sezení, z toho 9 míst v 1. třídě. Cestující mají k dispozici i další sklopné sedačky. Jednotky řady 650 z rodiny RegioPanter jsou 53 metrů dlouhé, mají hmotnost 103 tun, výkon 1 360 kW a maximální rychlost 160 km/h.

Za dvě jednotky v hodnotě 223,9 mil. korun zaplatí České dráhy přibližně 134 mil. korun, tedy 60 % hodnoty vozů, 40 % získají z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…