Školní zahradu v Sedlnici na Novojičínsku pokřtil Kyklop. Děti letos čeká venkovní výuka

01.09.2015 12:55

První školní den se v moravskoslezských Sedlnicích nesl ve znamení oslav. Kromě slavnostního přivítání nových žáků totiž místní Základní škola a Mateřská škola Sedlnice otevřela novou multifunkční zahradu s herními a vzdělávacími prvky pro děti, která bude sloužit mimo jiné také k výuce ve venkovních prostorách. Kompletní rekonstrukci zahrady v sedlnické škole podpořila Nadace ČEZ příspěvkem 350 tisíc korun.

Školní zahradu v Sedlnici na Novojičínsku pokřtil Kyklop. Děti letos čeká venkovní výuka
Foto: cez.cz
Popisek: Děti na zahradě ZŠ Sedlnice.

Nový školní rok slavila sedlnická škola už od půl osmé ráno. Po pasování prvňáčků se všichni přesunuli do zrekonstruované zahrady, která bude od nynějška žákům sloužit jako výukový i herní prostor po většinu školního roku. „Do nové multifunkční zahrady jsme nechali instalovat herní a sportovní prvky a krytou pergolu s posezením, tedy venkovními lavicemi a stoly. Rovněž se v ní nachází přírodní učebna, což je místo se záhony pro pěstitelské práce našich dětí,“ uvedla ředitelka ZŠ a MŠ Sedlnice Blanka Šťastná. V nové zahradě tak vznikl krytý prostor pro venkovní výuku, který žáčkům zpříjemní a zpestří tradiční vyučování v klasických učebnách. V přírodní učebně děti naleznou okrasné byliny a naučí se pečovat o užitkové rostliny.

Herní a sportovní prvky i prostor zahrady přispějí k radostně stráveným chvílím nejen dětí ze školní družiny, ale všech žáků při přestávkách a akcích školy, z nichž mnoho je pořádáno ve spolupráci s rodiči i veřejností. Škola myslela i na handicapované a rekonstrukcí zajistila bezbariérový přístup do všech částí multifunkční zahrady.

Zahrada sedlnické školy byla rekonstruována díky grantovému programu Nadace ČEZ Podpora regionů, který je zaměřen na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Venkovní zahrada umožňuje škole v Sedlnicích ozvláštnit klasickou výuku, pracovat s dětmi na čerstvém vzduchu a dát jim příležitost prakticky si osahat některé činnosti. Instalované prvky rovněž podpoří fyzickou aktivitu a zdravý životní styl dětí v době mimo vyučování,“ vysvětlila důvod nadační podpory Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…