Skupina Arca Capital získala byty v pražské Písnici

01.02.2017 19:44

Skupina Arca Capital získala bytový fond v městské části Praha-Písnice za tržní cenu a zaplatí částku 1,305 miliardy korun za celkem 739 bytů, což odpovídá ceně 1 765 900 korun za jeden byt. Z 80 % jsou však tyto byty zatížené břemenem dlouhodobých nájemních vztahů a z toho důvodu se jedná o investici na hranici tržních výnosů.

Skupina Arca Capital získala byty v pražské Písnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeden z panelových domů písnického sídliště

Rekapitulujeme základní údaje a podmínky veřejné soutěže. Předmětem prodeje je bytový fond v objemu 739 bytů, podlahová plocha bytů 54 000 m2, kolaudovaný na konci 80. let. Z tohoto celkového počtu 739 bytů v bytovém fondu Písnice je pouze 23 z nich volných. Koupí bytového fondu jsme vstoupili do režimu nájemních smluv, z nichž 80 % je stanoveno na dobu neurčitou, kde jsme dle paragrafu § 2249 Nového občanského zákoníku vázáni zákonnými podmínkami, které budeme dodržovat. Maximální možnost zvýšení nájemného vyplývající z tohoto zákona je 20 % za 3 roky a to vše pouze v případě konsensu s nájemníkem. Tato investice byla pořízena za tržních podmínek vycházejících zejména z objemu ročního nájemného. Čistý výnos z nájmu celého bytového fondu versus realizovaná kupní cena 1,305 miliardy korun představuje výnosnost v objemu cca 3 % ročně, což odpovídá současným tržním podmínkám. Výše uvedená nabývací cena byla výsledkem čtyřkolového veřejného tendru, kdy podmínkou vítězství bylo nabídnout nejvyšší cenu a splnit ostatní podmínky výběrového řízení. Veškeré jiné údaje, které jsou v médiích komunikovány, jsou čistě spekulativní a účelové.

O společnosti Arca Capital:

Arca Capital je investiční skupina působící především v oblasti venture kapitálu v regionu střední a východní Evropy. Skupina má zastoupení v Bratislavě, Praze, Londýně a v Kyjevě. Toto rozmístění jí dává prostor pro maximální využití mezinárodního know-how při posuzování investičních příležitostí. Tým Arca Capital získal pověst dynamického a inovativního investičního subjektu, který respektuje a dodržuje investiční a etické principy v podnikání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…