Skupina ČEZ pomáhá postiženým povodněmi. Přispěl každý desátý pracovník

02.07.2013 15:33

Letošní rozsáhlé povodně za sebou zanechaly nebývalou spoušť. Zasáhly desetitisíce lidí, mezi nimi též řadu zákazníků Skupiny ČEZ. Stejně jako v minulosti při povodních či jiných přírodních katastrofách se Skupina ČEZ rozhodla k okamžité pomoci. Kromě energií až na tři měsíce zdarma pomáhá i vlastní sbírkou mezi zaměstnanci, spoluprací s humanitárními organizacemi či nasazením zaměstnanců - dobrovolníků tam, kde řádila povodeň. Díky těmto aktivitám se už vybralo více než 1,3 milionu korun a podařilo se napravit škody v řadě míst.

Skupina ČEZ pomáhá postiženým povodněmi. Přispěl každý desátý pracovník
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Situace po letošních povodních vyžadovala rychlou akci. Jakmile se ukázalo, že následky povodní jsou opravdu ničivé, zorganizovala Skupina ČEZ mezi svými zaměstnanci „povodňovou“ finanční sbírku, kterou následně Nadace ČEZ jednou znásobí. Sbírka trvá do konce července letošního roku, přičemž se zatím podařilo shromáždit přes 1 300 000 Kč od 1 183 pracovníků (téměř 10 procent všech zaměstnanců). Tyto peníze budou ve spolupráci s humanitární organizací ADRA následně po pečlivé analýze věnovány na přímou pomoc občanům v nejvíce postižených oblastech. Zároveň na povodňové konto organizace Člověk v tísni věnuje Skupina ČEZ 350 000 korun.

Protože pomoc má mnoho podob, nejen tu finanční, zapojilo se do prací na odstraňování škod způsobených povodněmi i 83 firemních dobrovolníků ze všech koutů republiky. Skupina ČEZ zorganizovala tyto mimořádné dobrovolnické dny pod patronátem pověřených povodňových koordinátorů. Ti doporučili místa a instituce, kde byla podle nich pomoc nejvíce potřeba. V uplynulých 14 dnech dobrovolníci pomáhali v povodněmi zasažených obcích kolem Terezína, v obcích Křešice, Lounky a Hořín a v domově pro seniory ve Velkém Březně. Manuální ale i odbornou pomoc potřebovala také ústecká nezisková organizace Fokus Labe, která pečuje o lidi s duševním onemocněním. „Naši dobrovolníci monitorovali potřeby zaplavených okamžitě po opadnutí vody, rozváželi humanitární pomoc nebo vyklízeli a čistili zatopené objekty. Už jejich upřímný zájem ale znamenal pro mnohé občany zasažené povodní velkou podporu,“ uvedla Simona Kaňoková, specialistka CSR společnosti ČEZ, a. s.

Až do 31. Července si zákazníci Skupiny ČEZ, kteří byli postiženi povodněmi, mohou zažádat o dodávku elektřiny a plynu zdarma. V závislosti na rozsahu poškození jejich odběrných míst mohou tuto pomoc získat na 1 až 3 měsíce. Konkrétní podmínky naleznou na www.cez.cz.

Společnost ČEZ jako největší firemní dárce získala v roce 2012 již podeváté ocenění „TOP Odpovědná firma“ v kategorii Největší dárce. V soutěži pořádané platformou Byznys pro společnost si připsala také prvenství v projektové kategorii Nejangažovanější zaměstnanci za zapojování zaměstnanců do podpory veřejně prospěšného sektoru a aktivní podporu jejich angažovanosti v dané oblasti.

V roce 2002 založila energetická společnost ČEZ Nadaci ČEZ, jejímž prostřednictvím podporuje sociální, kulturní, vzdělávací a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Více informací na www.nadacecez.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…