Skupina GTS pokračuje v rozšiřování a investicích

02.03.2014 13:34

Skupina GTS Central Europe (GTS), přední poskytovatel integrovaných telekomunikačních řešení a služeb datových center ve střední a východní Evropě, dnes zveřejnila své neauditované hospodářské výsledky za rok 2013. I přes pokles některých lokálních měn se jí podařilo dosáhnout zatím nejvyššího provozního zisku před zdaněním, splátkou úroků, odpisy a amortizací (EBITDA) a provozního peněžního toku.

Skupina GTS pokračuje v rozšiřování a investicích
Foto: Archiv
Popisek: GTS

Hlavní body konsolidovaných, neauditovaných hospodářských výsledků za rok 2013 v porovnání s předchozím rokem s ohledem na konstantní úroveň měny:

  • Tržby ve výši 376 milionů EUR, což oproti loňskému roku znamená pokles o 2 %
  • EBITDA ve výši 104 milionů EUR, což představuje meziroční nárůst o 2 % a marži ve výši 28 %
  • Provozní peněžní tok (EBITDA bez investičních nákladů) ve výši 54 milionů EUR, což značí 3% nárůst oproti loňskému roku a odpovídá 14% marži

Vývoj nových produktů je stále primárním zájmem společnosti GTS. Zatímco tržby za hlasové a internetové služby poklesly kvůli regulaci a cenovému tlaku ze strany konkurence, ethernetové i cloudové služby a služby datových center zaznamenaly dvouciferný nárůst. Vysoká úroveň péče o zákazníky spolu s jednoduchou cenovou politikou vedly k rozšíření ethernetových služeb do dalších zemí. Společnost GTS má platformy po celém regionu střední a východní Evropy a stovky zákazníků využívají její cloudové zdroje k uspokojení rozvíjejících se potřeb svých firem. Jednotná a flexibilní řešení vycházející z jejich potřeb, nikoli sítí a produktů, jsou klíčem k úspěchu u dnešních firem.

V roce 2013 investovala GTS 50 milionů EUR do rozšíření své sítě a v reakci na požadavky zákazníků bylo připojeno v průměru více než 5 budov denně. Navíc byla vybudována nová IP/MPLS síť s kapacitou 100 G založená na nejpokročilejší směrovací technologii Cisco. Zákazníci nyní mohou čerpat výhody ze sítě, která patří k těm nejefektivnějším, škálovatelným a s jednou z nejnižších latencí v regionu střední a východní Evropy. Svůj závazek poskytovat nejkvalitnější služby stvrdila GTS získáním certifikace ISO 27001 pro všechna svá datová centra.

„Konkurence se rozrůstá, ale my se stále soustředíme na rozšíření naší síťové infrastruktury a zajištění kvalitních služeb za výhodné ceny. GTS úspěšně získává příjmy z poskytování sofistikovaných a komplexních ICT řešení, která čím dál více ovlivňují firemní prostředí. Vážím si toho, čeho jsme v roce 2013 dosáhli, což by nebylo možné bez kvalitní práce našich zaměstnanců,“ uvedl Danny Bottoms, generální ředitel skupiny GTS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…