Skupina Pioneer Investments získala prestižní ocenění Fixed Income Manager of the Year

22.07.2014 15:00

Skupina Pioneer Investments v červenci na 14. ročníku Investment Excellence Awards získala od prestižního magazínu Global Investor titul Fixed Income Manager of the Year. Společně s pěti cenami Best Fund House od agentury Morningstar, které obdržela již dříve v letošním roce, jde o další uznání odbornosti a úspěchů skupiny v segmentu dluhopisů.

Skupina Pioneer Investments získala prestižní ocenění Fixed Income Manager of the Year
Foto: Pioneer Investments
Popisek: Pioneer Investments

Ocenění Fixed Income Manager of the Year bylo uděleno na základě podrobné analýzy kritérií u strategií napříč regiony USA, Evropy i rozvíjejících se trhů. Patřily mezi ně například klíčové úspěchy za posledních 12 měsíců nebo atributy, které skupinu odlišují od konkurence. Oceňována byla také značná míra inovace, dosažené výkonnosti i adaptace s ohledem na loňský vývoj dluhopisových trhů.

Dle magazínu Global Investor vyšla skupina Pioneer Investments z celkového hodnocení jako jednoznačný vítěz. Na nezávislou komisi složenou z předních odborníků, mimo jiné senior manažerů ze světa konzultantských společností a penzijních fondů, udělaly dojem také úspěchy skupiny napříč různými strategiemi, včetně přístupu k řízení rizika a ke komunikaci vůči klientům.

„Jsem přesvědčen, že v našich investičních centrech v Dublinu, Londýně a Bostonu pracuje jeden z nejkvalitnějších dluhopisových týmů na světě,“ říká Petr Šimčák, ředitel obchodu Pioneer Investments ČR, a dodává: „Úspěch flexibilních dluhopisových strategií Pioneer Investments potvrzují i další ocenění. V loňském roce jmenoval prestižní magazín Citywire portfolio manažera Kena Taubese jedním z pěti nejlepších manažerů v oboru globálních dluhopisů za posledních pět let. V letošním roce se můžeme pochlubit pěti cenami Best Fund House od agentury Morningstar. Tyto dílčí úspěchy posilují naši pozici investičního odborníka v globálním měřítku.“

Letošní ocenění Fixed Income Manager of the Year za skupinu Pioneer Investments převzal Mauro Ratto, její ředitel pro rozvíjející se trhy.

V předcházejících ročnících Investment Excellence Awards byla cena Fixed Income Manager of the Year rozdělena do dvou kategorií – na US Fixed Income a Euro Fixed Income. Skupina Pioneer Investments získala v roce 2011 nejvyšší ocenění v rámci US Fixed Income. Letos byly obě kategorie sloučeny pod titul Fixed Income Manager of the Year. Slavnostní ceremoniál při příležitosti vyhlášení výsledků se uskutečnil 3. července v Londýně. Magazín Global Investor je jedním z klíčových titulů skupiny Euromoney Institutional Investor.

Více informací naleznete na webových stránkách skupiny Pioneer Investments v ČR www.pioneerinvestments.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …