Skupina SYNOT hlavním partnerem nového filmu Děda!

21.05.2015 11:00

Děda. Tak jednoduše se jmenuje film, jehož natáčení právě v těchto dnech probíhá na Valašsku. V kinech se objeví v létě příštího roku. Snímek vzniká za finanční podpory skupiny SYNOT.

Skupina SYNOT hlavním partnerem nového filmu Děda!
Foto: Tvůrci snímku Děda
Popisek: Fotografie z natáčení nového českého filmu Děda!

„Propagaci Velkých Karlovic, kde natáčení probíhá, se věnujeme dlouhodobě. Jde o nádhernou oblast, která si velkou pozornost jistě zaslouží. Valašsko je místem, kde se stále ještě setkáváme s dobovými tradicemi našich předků, které už pozvolna začínají mizet ze života. Je dobře, že budou opět ukázány veřejnosti,“ uvedl senátor a podnikatel Ivo Valenta.

Stejné místo si pro natáčení před nedávnem vybrali také tvůrci českého snímku Doktor z hor v hlavní roli s Miroslavem Donutilem. 

„Jsme přesvědčeni o tom, že podobné projekty s výchovnými a vzdělávacími prvky jsou nejlepší reklamou pro celý region, který se po zásluze těší zájmu jak filmařů, tak samotných turistů. Proto se jedna z našich českých společností právě film Děda, který seznamuje s životem na valašském venkově, jeho krásnou přírodou a pracovitostí místních lidí, rozhodla podpořit,“ doplnil Ivo Valenta.

Snímek autorky Marty Santovjákové Gerlíkové vypráví o dědovi, který žije na vesnici. Na prázdniny za ním přijíždějí vnoučata z Prahy, která tráví většinu dne na počítačích. Nejprve jsou z prázdnin na venkově znechucené, nakonec si ale odnášejí nezapomenutelné zážitky.

Společnost SYNOT REAL ESTATE, která film finančně podpořila a stala se tak jeho hlavním partnerem, dlouhodobě pomáhá posilovat turistický ruch v oblasti Velkých Karlovic. V jejím vlastnictví je Aktivity park Kyčerka, který v zimě nabízí možnosti skvělého lyžování pro celé rodiny a v letní sezóně moderní Bike park.  Zájemci zde mohou využít také možnosti ubytování v typických valašských chalupách a potěšit své chuťové pohárky ve stylové hospodě Kyčerka, která byla před časem samotnými klienty zvolena nejoblíbenější valašskou hospodou. Na konci loňského roku zde navíc nechala postavit Kapli Svatého Huberta, jako doplněk dalších atraktivních prvků, přibližujících lidovou uměleckou tvořivost této oblasti.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…