Skupina SYNOT končí se sponzorstvím prvoligového sportu v České republice

21.01.2016 12:10

V důsledku legislativních změn skupina SYNOT utlumí většinu svých sponzorských a reklamních aktivit v oblasti prvoligového sportu v České republice. Odstupuje tak od partnerství s nejvyšší fotbalovou ligou a v příští sezóně nebude pokračovat ve spolupráci s prvoligovými kluby AC Sparta Praha, Basketbal Nymburk a FK Jablonec. Ukončí rovněž podporu, poskytovanou České unii sportu.

Skupina SYNOT končí se sponzorstvím prvoligového sportu v České republice
Foto: Archiv
Popisek: Synot - logo

Legislativní změny mají totiž na skupinu zásadní dopad. Skokové navýšení daní v oblasti loterního průmyslu znamená pro skupinu v České republice ztrátu ve výši stovek milionů korun. S těmito finančními prostředky přitom bylo počítáno právě v oblasti marketingu a podpory sportu.

„Naše skupina působí přibližně ve dvaceti zemích světa, nicméně s takovým nesystémovým jednáním ze strany politické reprezentace jsem se nikde nesetkal. Jsem šokován takto neodborným a populistickým přístupem. Stát našim českým společnostem sebral takové množství peněz, že již sportovní aktivity v takové míře, jako dosud, jednoduše podporovat nemůžeme,“ uvedl Neofytos Neofytou, ředitel společnosti SYNOT International Limited.

Je to přitom v posledních čtyřech letech již podruhé, kdy sport kvůli nesystémovým a likvidačním legislativním zásahům přichází o nemalou finanční podporu, plynoucí z provozování loterií a jiných podobných her, která mu tradičně náležela a v řadě vyspělých států i nadále náleží. Vláda navíc nenabízí odpovídající alternativu a dosud nevytvořila kvalitní systém podpory sportu. Stát tak nikomu z oblasti sportu negarantuje, že peníze, které nově získá státní pokladna, budou přerozděleny mezi konkrétní subjekty.

„Spolupráce s nejvyšší ligou i jednotlivými kluby jsme si vždy velmi vážili. Přestože je naše skupina silná, není bohužel možné, aby její zahraniční společnosti dotovaly podnikání v České republice a doplácely tak na velmi krátkozraké a populistické kroky české vlády, která hází podnikatelům a živnostníkům klacky pod nohy. V rámci velmi omezených zdrojů, které nám zůstanou, tak budeme nadále realizovat pouze tradiční podporu sportu na Valašsku a Slovácku, které se věnujeme již více než 15 let,“ doplnil Ivo Valenta, chairman of the board společnosti WCV World Capital Ventures Cyprus Limited.

Skupina SYNOT podporuje sport také v ostatních zemích, kde působí – například na Slovensku či v Lotyšsku. V současné době pokračuje ve vyhledávání dalších možností podpory sportu v zemích, v nichž rozvíjí své podnikatelské aktivity.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…