Skupina SYNOT vstupuje na řecký trh

03.12.2014 8:57

Další expanze se podařila skupině SYNOT. Po úspěšné účasti v tendru na dodávku videoloterních terminálů, kterou vypsala společnost OPAP, vstupuje na řecký trh. Smlouvy o spolupráci budou podepsány během následujících dnů.

Skupina SYNOT vstupuje na řecký trh
Foto: Archiv
Popisek: Synot - logo

„Naše skupina má v oblasti loterního průmyslu více než 20 let zkušeností a úspěšně podniká v řadě zemí světa. Jsem přesvědčen o tom, že právě tento fakt přispěl k tomu, že jsme byli vybráni do čtveřice dodavatelů loterních zařízení pro řeckou státní loterii OPAP, která má v této zemi monopol. Stejně, jako v ostatních místech, kde působíme, však plánujeme v budoucnu také v Řecku investice i v dalších oblastech, v nichž podnikáme – především se jedná o IT technologie, telekomunikační služby a podobně,“ uvedl Ivo Valenta, chairman of the board of directors WCV WORLD CAPITAL VENTURES CYPRUS LIMITED.

V Řecku dosud platila v oblasti provozu loterií prohibice, kterou zákonodárci schválili před devíti lety. Během této doby však zemi zaplnilo přibližně 150 000 nelegálních herních zařízení a stovky černých heren. Stát se proto rozhodl tento segment podnikání opět zlegalizovat a dát mu jasná pravidla. V tom by měl výrazně napomoci právě provoz videoloterních terminálů, které jsou vysoce transparentní, umožňují příslušným úřadům i státu online kontrolu nad finančními toky a v neposlední systém registrace hráčů, který umožní zabránit ve hře rizikovým skupinám. 

Otevření trhu videoloterním terminálům SYNOT očekává také v dalších zemích – například v Polsku, kde přehnaná regulace taktéž přinesla pouze vysoký počet nelegálních strojů a úbytek finančních prostředků ve státních rozpočtech. Skupině SYNOT se v rozšiřování trhů daří - teprve nedávno zahájila činnost například ve Španělsku, a to prostřednictvím společnosti SYNOT GAMING SPAIN a rozjednána je spolupráce s dalšími zeměmi.

„V současné době se soustřeďujeme na Balkán, dále africké země, kde už jsme zahájili spolupráci například v Kamerunu a chystáme expanzi do Tanzánie a uvažujeme také o asijských trzích. Velmi zajímavá však pro nás zůstává Evropa, kde chceme vstoupit na online trh. Nezaměřujeme se pouze na loterie, ale také na cestovní ruch, vstupy do telekomunikačních společností nebo startupových projektů v oblasti IT technologií, vývoji softwaru a her a podobně, a to například ve Španělsku, na Ukrajině nebo v Indii,“ uzavírá Valenta.Skupina SYNOT v rámci svého mezinárodního působení zaměstnává na 3 000 osob. Její roční obrat činí přibližně 12 miliard korun.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…