Sladké BIO sušenky s Matcha Tea nejen k odpolednímu čaji

12.06.2014 18:54

Matcha Tea BIO sušenky vyrobené z produktů ekologického zemědělství potěší všechny milovníky sladkého.

Sladké BIO sušenky s Matcha Tea nejen k odpolednímu čaji
Foto: Matcha Tea
Popisek: Matcha Tea

Jemně mletý zelený prášek známý jako Matcha Tea se stal surovinou pro výrobu sladkých sušenek z dílny biopekárny Zemanka. Hodí se nejen k zelenému čaji a uspokojí každého, kdo si zakládá na kvalitních potravinách. Sušenky jsou ideálním pamlskem pro dospělé i děti, mají jemnou chuť a díky Matcha Tea i vysoký obsah antioxidantů a vlákniny.

Matcha Tea máslové BIO sušenky představují další úspěšný produkt vzniklý na základě spolupráce dvou originálních firem - Čajové květiny s.r.o., předního dovozce Matcha Tea, a Biopekárny Zemanka známé svými výrobky ze surovin ekologického zemědělství. „Po úspěchu müsli Dr. Mačatý a Mačokolády jsme chtěli našim zákazníkům nabídnout další zajímavý produkt obsahující Matcha Tea,“ komentoval vznik této spolupráce Petr Patočka, ředitel Čajové květiny s.r.o. „Biopekárna Zemanka je proslavená svými kvalitními sušenkami i krekry a fair trade surovinami, což koresponduje s naší vlastní filosofií, volba byla tedy jasná a mohla vzniknout tato speciální edice sušenek,“ dodal Petr Patočka.

Co se skrývá v Matcha Tea BIO sušenkách?

Tyto sušenky jsou vyrobeny pouze z produktů ekologického zemědělství, všechny použité suroviny jsou tedy zcela BIO a každá z nich je samostatným držitelem BIO certifikace.  Základem těsta na jejich výrobu je kvalitní máslo, ovesné vločky, mouka, cukr, sušená syrovátka a samozřejmě mletý Matcha Tea (2,2 %), který jim dodává zelenou barvu.[1] Ten se pěstuje pouze v Japonsku a v poslední růstové fázi jsou čajovníkové rostliny zcela zastíněny. Díky tomu se rapidně zvýší produkce chlorofylu a čaj tak získává své jedinečné vlastnosti - vysoký obsah antioxidantů, aminokyselin, katechinů i svou smaragdově zelenou barvu. Vlákninu čaj získává díky své formě, nekonzumuje se totiž louh, ale celý čajovníkový list je kromě řapíku rozemletý na jemný prášek.

Energetická hodnota 100g sušenek je 2034 KJ (488 kcal), obsahují 7,2 g bílkoviny, 52,2 g sacharidů a 27,7 g tuků.  Matcha Tea BIO sušenky jsou k dostání v rámci e-shopu http://eshop.biopekarnazemanka.cz/ a http://www.matcha-tea.cz/ a to za cenu 63 Kč.

Matcha Tea dezert na doma 

Osladit si den s přídavkem Matcha Tea jde ale i po domácku, receptů na dezerty a pečivo z tohoto čaje je nespočet a fantazii se meze nekladou. Například jemný italský dezert známý jako Panna Cotta je v zelené verzi skvělou delikatesou s originálním designem. Jednoduchá Matcha Cotta je hotová během chvilky a zvládne ji opravdu každý.


[1] Složení: bio máslo 26%, bio vločky ovesné mleté 16,5%, bio mouka celozrnná pšeničná, bio mouka hladká pšeničná, bio cukr třtinový 13 %, bio sušená syrovátka 5,2%, bio Matcha Tea 2,2%, bio vanilkové aroma, mořská nerafinovaná jedlá sůl, kypřící látka - vinný kámen (vinan draselný, hydrogenuhličitan sodný, bio kukuřičný škrob). Použitá kypřící látka neobsahuje fosfáty. Alergologické informace: výrobek obsahuje obiloviny s lepkem a výrobky z mléka, může obsahovat stopy sezamu a surovin se sójou.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…