Slip, Slap i Bobby. ČT se představí na Berlinale nejen filmy a dokumenty

07.02.2015 14:59

Česká televize se v následujících dnech zúčastní jednoho z nejprestižnějších veletrhů filmové a televizní tvorby. Na německém Berlinale představí především historii české animátorské školy, tuzemský fenomén pohádek na dobrou noc, ale i nejvýraznější filmy minulého roku.

Slip, Slap i Bobby. ČT se představí na Berlinale nejen filmy a dokumenty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Pořady pro děti a mládež jsou v zahraničí dlouhodobě jedním z nejúspěšnějších odvětví původní tvorby České televize. Ta letos slaví padesát let od vzniku nejvýraznějšího z nich, Večerníčku, který dnes představuje sérii více než tří set sedmdesáti cyklů krátkých, převážně animovaných, příběhů. Ty nejlepší z nich nyní spolu s dalšími fenomény české dětské tvorby, jako je Arabela či pohádka Anděl Páně, představí zástupcům evropských i světových televizních stanic, ředitelům dětských mezinárodních festivalů i filmovým producentům.

Pro prezentaci na německé přehlídce tak musely vzniknout i anglické ekvivalenty názvů Večerníčků. Štaflík a Špagetka se tak na Berlinale jmenují Slip and Slap, To si piš, je to myš!  Mouse in the House, pohádky O skřítku Racochejlovi Razzochiel the Elf a králíci z klobouku Bob and Bobby. Právě o ty je tradičně v zahraničí velký zájem, znají je již diváci ve Švédsku, Francii, Maďarsku, Finsku či Slovinsku.

Českou tvorbu zastoupí Koza, Danielův svět i premiéra Kober a užovek

Vedle Déčka, které bude mít na berlínském filmovém a televizním trhu jako jedna z nejúspěšnějších evropských dětských stanic svůj stánek, se tuzemská tvorba předvede i v rámci filmové přehlídky. Dvě želízka v ohni má koprodukční snímek České televize Koza, jenž je po přijetí do soutěžní sekce Forum nominován i na Cenu za nejlepší debut. Dalším nominovaným filmem je Danielův svět. Na Evropském filmovém trhu pak budou mít své projekce také filmy Fair Play, Fotograf, Jak jsme hráli čáru nebo dokument Stále spolu. V premiéře přehlídka nabídne film Kobry a užovky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…