Slovácká tržnice Konírna zve k prvním nákupům! Otevření se setkalo s velkým zájmem

12.09.2015 9:31

Slovácká tržnice Konírna již slouží veřejnosti a láká k prvním nákupům. Slavnostní pásku přestřihl v předvečer konání tradičních Slavností vína a otevřených památek iniciátor celého projektu, podnikatel a senátor Ivo Valenta, spolu se starostou města Uherské Hradiště, Stanislavem Blahou.

Slovácká tržnice Konírna zve k prvním nákupům! Otevření se setkalo s velkým zájmem
Foto: Synot
Popisek: Slovácká tržnice Konírna zve k prvním nákupům!

„Jsem přesvědčen o tom, že si místní podnikatelé a živnostníci zaslouží opravdu kvalitní zázemí, které jim pomůže v odbytu jejich produktů. Současně si plně uvědomuji, že zákazníci vyhledávají tradiční regionální výrobky. Nicméně schází jim možnost jejich nákupu „pod jednou střechou“. Proto jsme se snažili o to, aby tržnice nabídla skutečně pestrou nabídku a především kvalitu. Těší mne, že si celý projekt získal sympatie u veřejnosti, která nám od začátku vyjadřovala velkou podporu a sama se podílela například na tvorbě loga tržnice,“ uvedl senátor a podnikatel Ivo Valenta.

Proměna jednoho z objektů bývalých uherskohradišťských kasáren ve Slováckou tržnici trvala bezmála 8 měsíců a vyžádala si 35 milionů korun.

Svou pobočku zde za podpory Nadace SYNOT otevřel i Region Slovácko se značkou Tradiční výrobek Slovácka. Tato značka sdružuje více než 60 výrobců a maloproducentů z celého Slovácka, a to jak z oblasti tradiční rukodělné výroby, tak zemědělské produkce a potravinářství.

 „V posledních letech zaznamenáváme stále větší poptávku po medu přímo od včelaře, domácích marmeládách z místních surovin, sušeném ovoci, vinných moštech, pečivu, mléčných či uzenářských a masných výrobcích. Proto je našim cílem podpora této produkce.  Zřízení Slovácké tržnice je pro nás tedy další velkou výzvou,“ uvedl Stanislav Blaha, předseda správní rady Regionu Slovácko a starosta města Uherské Hradiště.

Slovácká tržnice má za úkol především podpořit drobné živnostníky a podnikatele místního regionu a na druhé straně nabídnout veřejnosti kvalitní produkty a výrobky ze Slovácka, které seženou na jednom místě – konkrétně na přibližně 600 m² prodejní plochy a ve více než sedmi desítkách prodejních míst. Ceny za nájmy budou v prvních letech startovací a pohybují se již od 25 Kč na den, měsíční pak přibližně od 900 Kč.

Pro první zákazníky Slovácké tržnice byl připraven také bohatý doprovodný program. Nechybělo vystoupení folklorního souboru ani řada soutěží a ukázek lidových řemesel a dovedností. Jednalo se například o presování vína a následné rozdávání vylisované šťávy, stloukání másla, malování slováckých ornamentů na tělo, ukázky dobových bicyklů nebo projížďky na koních. Úsměvným zpestřením pak byla soutěž s názvem „na trh na kole” - tedy jízda zručnosti na dobových kolech v netradičních disciplínách, jako je například jízda s košíkem vajec nebo s husou.

Bez zajímavosti není, že na stavbě Slovácké tržnice pracovalo až 100 řemeslníků denně. Střechu objektu pokrývá 26 tisíc tašek, větrání zajišťuje 142 oken. Na vymalování areálu bylo zapotřebí 600 litrů barvy. Pod podlahou vede více než 1,5 km vodovodních trubek. Budovu osvětluje na 200 svítidel.

Nová tržnice bude veřejnosti otevřena vždy od úterý do pátku, a to od 6.00-18.00 hodin. V sobotu a o státních svátcích pak v čase 7.00-13.00. Investoři mysleli také na pohodlí řidičů. V bezprostřední blízkosti tržnice je proto vybudováno přibližně 5 desítek parkovacích míst. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…