Smart akcelerátor Pardubického kraje byl schválen

03.01.2017 9:41

Projekt Smart Akcelerátor Pardubického kraje úspěšně prošel hodnocením přijatelnosti, formálních náležitostí i věcným hodnocením ze strany řídícího orgánu Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. Po zvládnutí posledních administrativních kroků bude Pardubický kraj moci začít aktivně podporovat rozvoj inovačního prostředí v kraji.

Smart akcelerátor Pardubického kraje byl schválen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„Jsem rád, že náš projekt byl připraven kvalitně a uspěl v konkurenci ostatních projektů. Díky němu budeme moci pracovat na rozvoji inovačního prostředí v Pardubickém kraji. Hlavními body našeho zájmu jsou zvýšení kvality vzdělávání, zajištění podmínek pro kvalitní výzkum a propojení vzdělávání a výzkumu s trhem práce a v neposlední řadě vznik inovačního centra. Potenciál našeho regionu je velký a cílem projektu je ho aktivovat a využít všech jeho možností," uvedl hejtman Martin Netolický.

Myšlenka celého projektu ladí i s vizí, kterou prezentuje radní pro regionální rozvoj, evropské fondy a inovace Hana Štěpánová: „Kraj se musí rozvíjet ve všech směrech a není možné jednotlivé oblasti od sebe oddělovat. Naopak, je nutné je vnímat jako součást celku. Rozvoj podnikatelského sektoru a jeho podpora, v jakékoliv oblasti, se nám v budoucnu vždy vyplatí.“

Kraj chce realizací projektu napomoci k výraznému posílení v oblasti spolupráce podnikatelského sektoru, vzdělávacího sektoru a oblasti vědy a výzkumu. Chce, aby firmy získávaly snadněji výzkumné a inovační partnery, aby kvalita absolventů, kteří se budou ucházet o zaměstnání, odpovídala požadavkům firem, aby firmy a veřejné instituce realizovaly více společných projektů, ať již v oblasti popularizace technických oborů nebo formou vzájemné spolupráce na společných výzkumných a vývojových projektech.

V rámci projektu bude realizováno několik klíčových aktivit, které společně povedou k naplnění cíle celého projektu. Aby bylo možné cíle dosáhnout, bude nutné důkladně zmapovat inovační prostředí kraje, silné obory, potenciál jejich dalšího rozvoje, technologické vybavení, úroveň kvalifikace pracovníků a zároveň související požadavky na budoucí zaměstnance s ohledem na možnosti absolventů, kteří se objevují na trhu práce.

Díky podrobnému zmapování regionu budou následně navrhovány a realizovány nové a aktualizovány současné strategické intervence k podpoře a rozvoji inovačního prostředí Pardubického kraje.

Více o projektu najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …