Smart akcelerátor nabírá na obrátkách. V březnu se setkají firmy, výzkumné ústavy a školy

21.02.2017 11:55

Zmapovat a následně rozvíjet inovační prostředí v Pardubickém kraji, aby se stal zajímavou destinací pro zahraniční investory. To je jeden z hlavních cílů projektu Smart akcelerátor, který kraj před rokem rozjel. Do roku 2019 by se z Pardubického kraje měl stát na poli vědy, výzkumu a inovací konkurenceschopný region.

Smart akcelerátor nabírá na obrátkách. V březnu se setkají firmy, výzkumné ústavy a školy
Foto: STAN
Popisek: Hana Štěpánová (STAN)

„V současné době jsou v plném proudu práce na mapování inovačního potenciálu vybraných podnikatelských subjektů v kraji, včetně definování překážek pro další rozvoj. S tím souvisí dílčí úkoly, jako jsou například výběrová řízení nebo propagační aktivity,“ řekla radní pro regionální rozvoj, evropské fondy a inovace Hana Štěpánová. „Těší mě, že realizace projektu nabírá na obrátkách, a věřím, že Smart akcelerátor napomůže rozvoji inovací v Pardubickém kraji a potažmo rozvoji celého regionu,“ podotkla radní.

Na březen je naplánováno setkání tzv. inovačních platforem, které budou významně ovlivňovat směřování projektu. K účasti v platformách budou vyzváni zástupci velkých a důležitých podnikatelských subjektů, výzkumných ústavů, škol a dalších organizací, které mohou aktivně ovlivňovat rozvoj a inovace v regionu.

Smart akcelerátor

Projekt Smart akcelerátor Pardubického kraje je zaměřen na rozvoj inovačního prostředí v kraji v souladu s Národní výzkumnou a inovační strategií pro inteligentní specializaci České republiky a její krajskou přílohou za Pardubický kraj. Hlavním úkolem projektu je zmapovat a následně rozvíjet inovační prostředí v Pardubickém kraji. Projekt bude mimo mapování inovačních kapacit regionu řešit i problematiku propagace regionu, aby se stal zajímavou destinací pro zahraniční investory, kteří by sem mohli přinést nové know-how a podpořit tak jeho další rozvoj.

Více informací o projektu na www.pardubickykraj.cz/smart-akcelerator.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…