Sněmovní delegace zahájila cestu po Latinské Americe v Paraguayi

12.08.2016 13:21

Delegace zástupců Poslanecké sněmovny vedená jejím předsedou Janem Hamáčkem ve středu zahájila oficiální pracovní cestu po zemích Latinské Ameriky.

Sněmovní delegace zahájila cestu po Latinské Americe v Paraguayi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslanecké sněmovny Jan Hamáček

Poslanci se na úvod setkali s viceprezidentem Paraguayské republiky Juanem Afarou, po té jednali se zástupci Poslanecké sněmovny Kongresu Paraguayské republiky, jejímž předsedou je Hugo Vélazquez Moreno. Dalším bodem programu byla schůzka se starostou města Asunción Mario Ferreirem.

"Jakkoliv jsou ČR s Paraguay od sebe geograficky vzdálené, nabízí se řada možností spolupráce. Paraguay je na jedné straně významným potravinářským producentem, na druhé straně je stabilní, investorsky zajímavou zemí s atraktivním daňovým systémem. V pokročilém stádiu jsou jednání o našich dodávkách pro modernizaci dopravy - autobusové, tramvajové i železniční. Na dosah jsou například i dodávky komunikačních systémů pro armádu. Před podpisem jsou i důležité mezistátní dohody," uvedl předseda Sněmovny Jan Hamáček. "Starostu hlavního města zaujal také pražský systém protipovodňových opatření. Protože Asunción plánuje jeho budování, nabízí se možnost spolupráce. Naši výrobci by se zde mohli podílet i na modernizování místní městské hromadné dopravy", dodal Hamáček.

Česká delegace, kterou tvoří kromě předsedy Sněmovny i zástupci poslaneckých klubů bude pokračovat návštěvou Uruguaye, Argentiny a na závěr podpoří sportovce na Olympijských hrách v Brazílii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne