Sociální banku České spořitelny povede Klára Gajdušková

16.07.2015 11:59

Česká spořitelna, která je prostřednictvím své nadace dlouhodobě aktivní v sociální oblasti, startuje ojedinělý projekt sociální banky. Ta bude bankou pro všechny, pro které jsou klasické bankovní služby a poradenství těžko nebo zcela nedostupné. Vítězem tendru na jejího šéfa se stala Klára Gajdušková, která se své role ujme od září 2015.

Sociální banku České spořitelny povede Klára Gajdušková
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Pro banku je projekt sociální banky logickým krokem. Už od svého vzniku před téměř dvěma sty lety vždy aktivně podporovala společensky prospěšné aktivity - lidi na okraji společnosti, sport či umění. „Sociální banka je vlastně návratem k našim kořenům. Banka pro ty, kterým bankovní služby a poradenství nejsou dostupné, tedy především pro lidi na hranici chudoby a organizace, které se o ně starají a pomáhají jim. Klára Gajdušková mnoho let vedla projekty ze sociální oblasti a veškerou společensky odpovědnou činnost banky. Jednomyslně jsem se tak shodli, že pod jejím vedením vznikne silná a fungující entita,“ uvedl Pavel Kysilka, předseda představenstva České spořitelny.

Klára Gajdušková má zkušenosti z oblasti komunikace, sociálně prospěšné oblasti a s realizací nových projektů a programů. Pod jejíma rukama vznikla v roce 2000 profesionálně fungující firemní komunikace, velké úsilí vložila také do řízení reputace banky, společenské odpovědnosti firmy a dvou velkých nadací – je předsedkyní správní rady Nadace České spořitelny a místopředsedkyní největší nadace v ČR Nadace Depositum Bonum. Projekt sociální banky je pro ni další zajímavou výzvou a to i proto, že ji buduje vlastně na zelené louce. „Mám ráda nové výzvy a tou sociální banka bezesporu je. Nebude to ale procházka růžovým sadem, jde o ojedinělý projekt, který nemá v České republice obdoby. Veškeré informace a zkušenosti čerpáme hlavně v zahraničí a kombinujeme je s naší ideální představou, jak by sociální banka mohla a měla vypadat. Určitě se je ale na co těšit. Nabídneme totiž bankovní produkty a služby té nejohroženější skupině spoluobčanů, na které klasické bankovní nabídky nemíří,“ vysvětlila Klára Gajdušková, nová manažerka sociální banka České spořitelny.

Klára Gajdušková před příchodem do České spořitelny pracovala v médiích, od roku 1993 byla redaktorkou České tiskové agentury, od roku 1995 pak Thomson Reuters. Studovala angličtinu a politologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, andragogiku na Univerzitě Jana Ámose Komenského a psychologii na La Salle University ve Filadelfii.

Nový manažer Komunikace České spořitelny se v současné chvíli hledá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …