Solární panely od Skupiny ČEZ vyhřejí pardubické aquacentrum

27.01.2015 18:13

Společnost EVČ patřící do Skupiny ČEZ zvítězila v zakázce na instalaci solárních panelů na střechu aquacentra v Pardubicích. Systém pomůže vyhřát čtyři bazény. Celková hodnota zakázky je 8,6 milionu Kč.

Solární panely od Skupiny ČEZ vyhřejí pardubické aquacentrum
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Díky solárním panelům si vyrobíme vlastní čisté teplo, takže ušetříme až 10 % jeho celkové spotřeby na vytápění bazénů,“ vysvětluje Jiří Vysoudil, ředitel společnosti spravující Aquacentrum. Teplo ze slunce pomůže vyhřát 50-ti metrový, skokanský, rekreační a venkovní bazén. Společnost EVČ dodá nejen 216 solárních panelů o celkové ploše 510 m2 a výkonu 370 kWt, které budou umístěny na střeše nad halou s bazény, ale provede také všechny související rozvody uvnitř strojoven objektu, instalaci výměníků tepla i zajištění systému měření a regulace.

„Jsme schopni našim zákazníkům nabídnout energetická řešení na míru. Navrhneme technické parametry, zpracujeme projektovou dokumentaci včetně návrhu možnosti financování, zajistíme inženýring až po samotnou realizaci projektu a pak energetická zařízení dlouhodobě spolehlivě provozujeme,“ uvádí Marek Tabašek, generální ředitel a jednatel společnosti. EVČ se současně specializuje na energeticky úsporné projekty (EPC), tedy tzv. garantované energetické služby, v rámci kterých zafinancuje zákazníkovi modernizaci energetického hospodářství, a to s předem garantovanou výší úspor. Zákazník pak z peněz uspořených za energie investici v následujících letech postupně splácí.

„Malou energetikou“ se ve Skupině ČEZ nezabývá jen společnost EVČ. Další ze společností, ČEZ Energo, dodává a provozuje malé kogenerační jednotky (vyrábějí současně elektřinu i teplo), aktuálně již téměř 90 zařízení s celkovým instalovaným elektrickým výkonem přes 50 MWe. ČEZ Energetické služby jsou zase špičkou v oboru zajišťování komplexních služeb v oblasti provozování energetických hospodářství, veřejného osvětlení, dodávky plynů, pitné vody, odpadní vody a provozování čistírny odpadních vod. Před dvěma měsíci vznikla společnost ČEZ ESCO, která bude v nejbližší době veškeré aktivity v oblasti dodávky energetických komodit, distribuované energetiky a energetických služeb zastřešovat a stane se hlavním partnerem pro všechny zákazníky ze segmentu podniků a municipalit za Skupinu ČEZ.

Skupina ČEZ proto napříč Českou republikou uzavírá v oblasti energetiky strategická partnerství s kraji, která vytvářejí prostor pro spolupráci i s dalšími subjekty.

Skupina ČEZ pak na regionální úrovni dokáže nabídnout energeticky úsporná řešení na budovách, optimalizaci soustav centrálního zásobování teplem i veřejného osvětlení, využití kombinované výroby elektřiny a tepla a rozvoj dalších opatření vedoucích k energetickým a finančním úsporám, jako je například i optimalizace nákupu energií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…