Sommelierská mistryně republiky je ze Znojma

11.10.2015 14:39

Znojmo, jako místo neodmyslitelně spojené s vínem, znovu zabodovalo. Pochlubit se může navíc školou – SOU a SOŠ SČMSD na Přímětické ulici – vychovávající budoucí sommeliery. Právě tito budoucí sommelieři a sommelierky pravidelně opanují vrcholné soutěž sommelierů.

Sommelierská mistryně republiky je ze Znojma
Foto: Sommeliermoravy.cz
Popisek: Zuzana Komůrková při degustaci.

Studentky znojemské střední školy ovládly i v tomto roce juniorské mistrovství sommelierů. Mistryní České republiky se mezi dvaceti soutěžícími na 18. ročníku Trophée Bohemia Sekt – Sommelier ČR stala Erika Juránková (CR 2. A), která letos obhájila loňský titul mistryně.  Již předloni skončila na slibném druhém místě. Bronz si odnesla Zuzana Komůrková (CR 3. A), která se této soutěže zúčastnila vůbec poprvé. Do semifinále se probojovala díky svým znalostem a umu také Romana Hlaváčková (HT 4. A).

Probojovat se do semifinále či dokonce na „bednu“ přitom nebylo nijak jednoduché. Již v základním kole museli soutěžící zvládnout písemný text s padesáti otázkami o vinařství, vinohradnictví a gastronomii celého světa a degustaci anonymních vzorků vín.

Do semifinále, kde byl hodnocen servis šumivého vína i vystupování sommeliera, postoupilo deset nejlepších. Mezi nimi všechny tři studentky ze Znojma. Do finále vstoupila ze znojemské trojice nakonec Erika Juránková a Zuzana Komůrková. Předvést musely dekantaci červeného vína, popis anonymního vzorku vína, opravu vinné karty i nejvhodnější přiřazení nápoje k menu. Skvělý výsledek obou studentek – sommelierek byl pak jen logickým zúročením jejich vědomostí a dovedností.

18. ročník Trophée Bohemia Sekt – Sommelier ČR se konal 8. října v Mariánských lázních.

Další sommelierská soutěž – Junior Sommelier Moravy – se bude konat ve Znojmě, a to ve čtvrtek 26. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…