Součástí cest předsedy vlády do zahraničí jsou podnikatelské delegace

17.04.2015 12:14

Předseda vlády Bohuslav Sobotka na svých cestách do zahraničí pravidelně doplňuje vládní delegace o zástupce z řad podnikatelů. Jedním z důležitých cílů premiérových cest je podpora a rozvoj obchodních vztahů či nových investičních příležitostí.

Součástí cest předsedy vlády do zahraničí jsou podnikatelské delegace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Zástupci českých podnikatelů doprovázeli předsedu vlády například na tyto zahraniční cesty:

Izrael – V listopadu 2014 se v Jeruzalémě konaly česko-izraelské mezivládní konzultace. Cesty vládní delegace se zúčastnila podnikatelská mise sestavená Hospodářskou komorou ČR a Česko-izraelskou smíšenou obchodní komorou s důrazem především na vědecko-výzkumný rozměr. Předsedové vlád zde podepsali společné prohlášení a byla uzavřena také řada rezortních memorand.

Srbsko – Bělehrad hostil summit států střední a východní Evropy a Číny, který se konal v prosinci 2014. Premiér Sobotka se zde setkal s premiérem Číny Li Kche-čchiangemem, se kterým mluvil o rozvoji spolupráce především v oblasti investic, strojírenství, zdravotnictví nebo moderních technologií. Zároveň se zde uskutečnilo ekonomické fórum Cina CEEC.

Jižní Korea – Podnikatelská delegace doprovázela premiéra i na cestě v Korejské republice. Premiér zde zahájil česko-korejské podnikatelské fórum, kterého se kromě zástupců českých podnikatelů, korejských firem a dalších zúčastnili i zástupci vědecko-výzkumného sektoru. Premiér zde s prezidentkou Pak Kun-hje podepsal významná memoranda o prohloubení spolupráce v řadě oblastí a deklarace o uzavření strategického partnerství mezi oběma zeměmi. Během návštěvy byla také otevřena kancelář agentury CzechInvest v Soulu. Korea patří spolu s USA a Čínou mezi tři nejvýznamnější mimoevropské obchodní partnery České republiky.
Slovinsko – Součástí dubnové návštěvy Slovinska bylo česko-slovinské business fórum, které se konalo v budově Hospodářsko-průmyslové komory Slovinska. Premiér se zde setkal také se zástupci českých podnikatelů, kteří trvale působí ve Slovinsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…