Soud rozhodl: PROKONZULTA má Lesům ČR uhradit 55 milionů i s úroky

22.09.2016 11:56

Společnost PROKONZULTA je povinna Lesům České republiky zaplatit 55 505 000 korun spolu s úroky z prodlení a dále 1,2 miliony korun za náklady soudního řízení. Obvodní soud pro Prahu 1 o tom rozhodl 23. června 2016. V plné výši tak vyhověl žalobě státního podniku.

Soud rozhodl: PROKONZULTA má Lesům ČR uhradit 55 milionů i s úroky
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„Soud nám dal zapravdu. I když rozsudek zatím není pravomocný, je tu reálná možnost, že peníze za vydražené nemovitosti získáme zpět,“ řekl Daniel Szórád, generální ředitel Lesů ČR.

Společnosti PROKONZULTA a CLANROY  v letech 2010 a 2011 zastupovaly Lesy ČR v dražbě nepotřebných nemovitostí. Výtěžky z několika dražeb však státnímu podniku nepředaly. Šlo konkrétně o 55,5 milionů korun. V roce 2012 Lesy ČR obě společnosti soudně žalovaly. Společnost CLANROY v roce 2013 vstoupila do insolvence, kam Lesy ČR přihlásily svou pohledávku. Soudní řízení dále pokračovalo se společností PROKONZULTA. Nyní soud rozhodl. Lesům ČR byl rozsudek doručen 20. září 2016.      

Rozhodnutí není pravomocné. PROKONZULTA má možnost podat odvolání k Městskému soudu v Praze, a to 15 dnů od doručení rozsudku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…