Soutěž ICT Diplomová práce roku zaznamenává rekordní zájem studentů

27.07.2013 13:07

Dohromady 115 studentů se přihlásilo do soutěže ICT Diplomová práce roku 2013, kterou organizuje ICT UNIE. Odborná porota složená z vysokoškolských pedagogů a zástupců ICT firem nyní posoudí všechny přihlášené práce a rozhodne o tom, kdo postoupí do finálového kola. Vítězové každé ze šesti kategorií získají 50 000 korun, odměněni budou i soutěžící na dalších místech.

Soutěž ICT Diplomová práce roku zaznamenává rekordní zájem studentů
Foto: Archiv
Popisek: ict unie

Partnery letošního, již 8. ročníku soutěže jsou společnosti ABRA Software, ARBES Technologies, EDITEL CZ, SAP, Telefónica a T-Systems. Partnerem za studentskou obec se stala Česká studentská unie (ČeSU). Nad projektem převzaly záštitu Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT).

„Naše sdružení spolupracuje s českými vysokými školami a fakultami na různých projektech, soutěž ICT Diplomová práce roku je však jakousi vlajkovou lodí. Jsme rádi, že můžeme takto přispět k intenzivnější spolupráci mezi firmami a akademickou sférou, a těší nás stále rostoucí zájem studentů,“ prohlásil prezident ICT UNIE Svatoslav Novák.

Ve finálovém kole soutěže, které proběhne v září, vybraní studenti osobně odprezentují své práce a odborná porota určí konečné pořadí. Kromě 50 000 korun pro vítěze každé kategorie obdrží soutěžící na druhém místě 10 000, na třetím 5 000 a na čtvrtém až šestém místě 1 000 korun.

Do soutěže se mohli přihlásit studenti, kteří v akademickém roce 2012/2013 obhájili svou diplomovou či bakalářskou práci na téma z oboru informatiky nebo telekomunikací. Uzávěrka pro registraci soutěžících byla 19. července 2013. Letos přihlásilo své práce o dvě desítky studentů více než v loňském ročníku soutěže.

ICT UNIE je profesní sdružení firem z oboru informačních technologií a elektronických komunikací i dalších podnikatelských a vzdělávacích subjektů, jehož cílem je zvýšit vnímání důležitosti zavádění a využívání moderních informačních technologií ve společnosti, včetně vytváření optimálních podmínek pro rozvoj veřejných sítí elektronických komunikací v České republice jako nezbytného předpokladu pro fungování informační společnosti. Ve svých aktivitách navazuje na činnost Sdružení pro informační společnost (SPIS) a Asociace provozovatelů veřejných telekomunikačních sítí (APVTS). ICT UNIE má více než osmdesát firemních členů, jejím prezidentem je Svatoslav Novák. Podrobnější informace viz www.ictu.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…