Soutěž PIAZZA D’ORO ESPRESSO CUP o nejlepšího baristu

10.03.2014 17:20

Představila kávu různých chutí a vůní. Vyhrála klasika

Soutěž PIAZZA D’ORO ESPRESSO CUP o nejlepšího baristu
Foto: cpihotels.com
Popisek: Vítězný nápoj

Třetí únorový týden přinesl do vysočanského Clarionu vůni a aroma lahodné kávy. Proběhl zde první ročník soutěže Piazza d‘Oro Espresso Cup o nejlepšího baristu společnosti CPI Hotels. Do soutěže se přihlásilo 12 soutěžících z Prahy, Hradce Králové, Liberce, Ostravy i Františkových Lázní. Odborná porota hodnotila dva soutěžní úkoly – přípravu standardního cappuccina a volný nápoj z kávy. Zatímco první nápoj byl posuzován dle kritérií a pravidel České barmanské asociace (CBA) a kromě chuti, pěny nebo teploty nápoje byl kladen důraz na správný postup přípravy kávy a napěnění mléka, v druhém úkolu mohli soutěžící popustit uzdu svojí fantazii a představit originální recepturu, kterou si pro závod připravili.  

„Důvodů, proč pořádat soutěž jako je tato, je celá řada. Motivuje naše baristy na sobě pracovat a zdokonalovat postupy přípravy kávy. Řada našich restaurací má vynikající cukrárny a kvalitní káva doplní chuťový zážitek. Vítězný nápoj navíc bude mít reálné uplatnění, zařadí se do stálé nabídky našich restaurací po celé České republice. Hosté si budou u nás moci dát originální nápoj, kávu s příběhem, kterou jinde nenajdou.“, uvedl Maroš Šivec, Standard & Quality Manager společnosti CPI Hotels. Čtyřčlenná porota složená z odborníků z řad společnosti CPI Hotels  a spolupořádající společnosti Douwe Egberts se i přes nespornou kvalitu soutěžních nápojů jednohlasně shodla na vítězi. Se svým nápojem nazvaným Františkolázeňský sen zvítězila Ludmila Duchanová ze Spa & Kur Hotelu ve Františkových Lázních. Její receptura inspirovaná klasickým francouzským dezertem créme brulée porotu ohromila jednoduchostí a efektností výsledného nápoje.          

"Vzhledem k tomu, že se vítězný nápoj bude připravovat v hotelových provozech, jedním z kritérií byla jistě snadná aplikovatelnost dané receptury. Někteří soutěžící sice přišli s velmi zajímavými nápady, nicméně jejich realizace by byla v běžném provozu problematická.“, zhodnotil Zdeněk Malec, National Sales Manager společnosti Douwe Egberts. Soutěžící obdrželi diplomy za účast, první tři místa byla odměněna věcnými cenami, které věnovaly pořádající společnosti. Vítězný nápoj budou moci první hosté v restauracích hotelů společnosti CPI Hotels ochutnat již na začátku dubna 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…