Soutěže o nejlepší klobásku, tlačenku a řeznický stánek znají své vítěze

09.02.2015 16:25

Součástí sobotního masopustního veselí ve Valašském muzeu v přírodě byl i 18. ročník soutěže „O nejlepší valašskou klobásku“ a 8. ročník soutěže „O nejlepší valašskou tlačenku“.

Soutěže o nejlepší klobásku, tlačenku a řeznický stánek znají své vítěze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Výborná tlačenka

Pětičlenná odborná porota, složená z vylosovaných zúčastněných řeznických firem, vybrala jako nejchutnější klobásku z firmy Milan Žabčík z Kateřinic s celkovým počtem 21,5 bodů. O 0,5 se na druhém místě umístila firma Řeznictví Stiborek z Frenštátu pod Radhoštěm. Pomyslnou bronzovou medaili získaly se ziskem se stejným ziskem 20 bodů MP Krásno z Valašského Meziříčí a Těšínské jatky z Českého Těšína.  „Zájem mistrů cechů řeznického a uzenářského o soutěž, ale i osobní účast na Masopustu byla v letošním roce vysoká. Soutěže o nejlepší klobásku se zúčastnilo 13 firem, nejlepší tlačenku porota vybírala taktéž ze 13 vzorků. Celkem 14 firem nabízelo ochutnávky a prodej svých výborných výrobků i návštěvníkům muzea“, uvedl Jindřich Ondruš, ředitel Valašského muzea v přírodě.
První místo v mladší soutěži „O nejlepší valašskou tlačenku“ získala firma Těšínské jatky se ziskem 114 bodů. O jeden bod méně, 113 bodů a druhé místo v této soutěži, získalo MP Krásno z Valašského Meziříčí.  Třetí příčku obsadilo Řeznictví H + H z Hladkých Životic se ziskem 111 bodů.

Návštěvníci akce mohli rozhodnout o vítězi soutěže „O nejlepší řeznický stánek“. Na prvním místě se umístil stánek firmy Řeznictví H + H, s.r.o. z Hladkých Životic.

Akci navštívilo v letošním roce na 4 tisíce návštěvníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …