Speciální edice vína Prima ZOOM

20.04.2014 13:49

Dokumentární kanál Prima ZOOM ve spolupráci s Botanickou zahradou hl. m. Prahy uvádí limitovanou edici Prima ZOOM vína v odrůdách Modrý Portugal rosé a Rulandské modré klaret. Speciální edici pokřtí 22. 4. ve 14 hodin ve viničním domku na vinici sv. Kláry MISS ČR 2013 a MISS desetiletí Gabriela Kratochvílová a celý ročník 2013 členové divadla Studio Ypsilon.

Speciální edice vína Prima ZOOM
Foto: TV Prima
Popisek: Prima ZOOM

Letošní rok se nese nejen ve znamení oslav prvního úspěšného roku vysílání stanice Prima ZOOM, ale i v Botanické zahradě hl. města Prahy je co slavit. Ta si připomíná hned dvě významná jubilea – pětačtyřicet let od svého založení a deset let od vzniku tropického skleníku Fata Morgana. Prima ZOOM si určitě zaslouží vlastní edici vína a krásnou a inteligentní kmotru Gabrielu Kratochvílovou. Důstojným kmotrem celého ročníku bude pražská Ypsilonka v čele s jejím ředitelem Janem Schmidem, která má za sebou celých padesát sezon! Obrovskou radost nám dělá více než 100 tisíc fanoušků na Facebooku Prima ZOOM.

„Taková úctyhodná čísla je třeba zapít, a když zapít, tak tím správným vínem. Konkrétně ročníkem 2013 z vinice sv. Kláry, která je součástí Botanické zahrady hl. města Prahy,“ říká ředitelka zahrady Věra Bidlová. „A abychom spojili tak říkajíc příjemné s užitečným, rovnou nové víno pokřtíme a oficiálně jej představíme všem příznivcům naší vinice,“ doplňuje Martin Beránek, vinař a kurátor vinice sv. Kláry. Šéfredaktor magazínu prima-zoom.cz Tomáš Karlík zve na zajímavé články a speciály nejen o víně. Můžete se těšit také na ochutnávku devíti druhů vína.

Výroba vín z vinice sv. Klára má dlouholetou tradici, na kterou bylo znovu navázáno v roce 2003. Produkují se zde jak vína odrůdová jakostní, tak vína přívlastková, která se vyrábí z odrůd Ryzlink rýnský, Müller-Thurgau, Sauvignon, Modrý Portugal, Rulandské šedé, Rulandské modré, Neronet, Tramín červený a Muškát moravský. Letošní novinkou bude cuveé Angelus a jinak tradiční cuveé Bílé z botanické se představí pod novým názvem Botanica.

Pozn.: vstup na vinici sv. Kláry z rohu ulic Trojská a Pod Havránkou.

www.prima-zoom.cz
www.botanicka.cz
www.facebook.com/primazoom.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…