Společná vize VTÚ, s. p. a Zlín Aircraft a. s. o leteckém průzkumu

15.01.2016 21:30

„Dvěstěpadesátka“ ze státního podniku Vojenský technický ústav pod „dvěstěčtyřicetdvojkou“ z akciové společnosti Zlín Aircraft. Řečeno srozumitelně, gyroskopicky stabilizovaná hlavice S250 instalovaná pod letounem Zlín Z-242L pro letecký monitoring, včetně pátracích a záchranných misí.

Společná vize VTÚ, s. p. a Zlín Aircraft a. s. o leteckém průzkumu
Foto: VTÚ
Popisek: VTÚ

O této možnosti jednali 13. ledna 2016 na otrokovickém letišti vrcholní představitelé obou institucí.

O aktuálnosti tématiky leteckého monitoringu, například při ochraně hranic v souvislosti s migrační vlnou uprchlíků, není třeba pochybovat. Proto Vojenský technický ústav, s. p. a Zlín Aircraft a. s. přicházejí s iniciativou spočívající ve společném vytvoření sestavy – kompletu gyroskopicky stabilizované hlavice S250 na letounu Zlín Z-143LSi nebo Z-242L.

„Z naší strany mohu hovořit o velkém zájmu na tomto možném projektu. Jsme připraveni poskytnout letoun pro provedení zástavby kamerového systému a uskutečnit testování v rámci pozemních a letových zkoušek,“ říká ředitel akciové společnosti Zlín Aircraft Ing. Miloslav Tutter.

Shodné stanovisko na možnou spolupráci má i ředitel VTÚ, s. p. Mgr. Jiří Protiva: „Úspěšná spolupráce obou stran může přinést řešení dílčích problémů souvisejících zejména s aktuálními bezpečnostními riziky. Tato profesní výzva je pro nás velice zajímavá, a to i z pohledu zapojení a podpory dvou subjektů z českého průmyslu. Dnešní jednání, včetně prezentace výroby letounů a jejich letových možností, považuji za dobrý základ pro další společné aktivity,“ konstatoval ředitel státního podniku Jiří Protiva a potvrdil, že se pracovní skupiny obou podniků setkají v únoru v odštěpném závodu Vojenský technický ústav letectva a protivzdušné obrany v Praze-Kbelích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…