Společnost AŽD získala zakázku na zabezpečení železničního depa v turecké Ankaře

22.10.2014 9:18

Společnost AŽD Praha podepsala smlouvu na dodávku a instalaci zabezpečovacího zařízení pro železniční depo v turecké Ankaře v hodnotě 3,2 milionů Eur.

Společnost AŽD získala zakázku na zabezpečení železničního depa v turecké Ankaře
Foto: topfly.cz
Popisek: Turecko

V tendru, které vyhlásily Turecké státní dráhy, TCDD zvítězilo konsorcium tureckých firem GÜLERMAK-KOLIN GAR COMPLEX CONSTRUCTION JOINT VENTURE (GKJV), a právě s ním AŽD Praha podepsala uvedenou smlouvu jako hlavní subdodavatel zabezpečovacího zařízení.

Projekt zahrnuje projekci, výrobu, dodávku, instalaci, testování a uvedení do provozu kompletního zabezpečovacího zařízení v uvedeném železničním depu.

„Za úspěchem AŽD Praha je především dobrá znalost tureckého trhu, který vždy vyžaduje dodávky nejmodernějších technologií, jež je však nezbytné  upravit přesně podle požadavků zákazníka. Jednání o ceně byla velmi náročná, ale podařilo se nám dosáhnout rozumného kompromisu pro obě strany,“ říká ředitel zahraničního marketingu a obchodu AŽD Praha Petr Žatecký a dodává: „Z předchozích projektů v Turecku víme, že tamní trh je velmi náročný a proto jsme rádi, že jsme uspěli s českým technickým řešením, které splňuje nejvyšší evropské nároky na bezpečnost provozu na železnici SIL-4.“

Práce na projektu začnou ještě v letošním roce a celé dílo má být dokončeno do konce roku 2015.

AŽD Praha s.r.o. je největší českou firmou v oboru zabezpečovací, telekomunikační a informační techniky zaměřené zejména na oblast kolejové a silniční dopravy.

Hlavní objem produkce společnosti tvoří elektronické zabezpečovací systémy určené převážně pro železnici. Ve spolupráci se SŽDC a ČD se AŽD spolupodílí na modernizaci národních železničních koridorů i vedlejších tratí. Významným projektem AŽD je instalace zabezpečovacího zařízení v pražském metru, na kterém spolupracuje již od počátku jeho vzniku. V oblasti silniční dopravy se AŽD v současné době nejvíce věnuje vývoji kontrolních kamerových systémů, které dodává mimo jiné i Policii ČR.

Firma má více než 1800 zaměstnanců, 12 organizačních jednotek a 5 dceřiných společností v zahraničí. Za fiskální rok 2008/2009 zaznamenala obrat 5,3 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…