Společnost Alutech se přestěhuje do Panattoni Parku Pilsen West

27.07.2017 12:18

Průmyslový developer Panattoni Europe ve spolupráci se společností CBRE postaví u Plzně novou logistickou halu na skladování hliníkových konstrukcí pro běloruskou společnost Alutech Systems, výrobce komponentů pro roletové systémy a sekčních vrat.

Společnost Alutech se přestěhuje do Panattoni Parku Pilsen West
Foto: Panattoni Europe
Popisek: Vizualizace nové logistické haly na skladování hliníkových konstrukcí pro běloruskou společnost Alutech Systems

V průběhu letošního roku vyroste v Panattoni Parku Pilsen West budova o rozloze 4 554 m2. Společnost se do nových prostor přestěhuje z Boru u Tachova, a získá tak 1 700 m2 skladovací plochy navíc. To jí umožní efektivněji obsluhovat trhy západní a střední Evropy. S relokací provozu pomohla firmě realitně poradenská společnost CBRE.

Podle harmonogramu by měla výstavba začít v červnu letošního roku a již na podzim bude následovat montáž technologií. Spuštění do provozu je v plánu na začátku příštího roku. Největší výhoda investice spočívá v tom, že nájemce bude mít k dispozici zcela samostatně stojící budovu pro vlastní využití.

„Nedávno jsme v nedalekém Panattoni Parku Stříbro odstartovali významnou expanzi společnosti KION Group a nyní na ni můžeme navázat důležitou relokací, která pomůže v růstu společnosti Alutech. Jde o potvrzení, že pro investory je region čím dál tím atraktivnější branou do západní Evropy,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe pro Českou republiku a Slovensko.

„Společnost Alutech, výrobce komponentů pro roletové systémy a sekčních vrat, před 7 lety vstoupila do České republiky s cílem proniknout na trhy střední a západní Evropy. To se podařilo, další expanze je však podmíněna rozšířením skladovacích ploch, proto jsme se rozhodli přestěhovat z Boru u Tachova do Panattoni Parku Pilsen West, kde můžeme růst a rozšiřovat obchodní aktivity,“ říká Martin Fric, Business Development Director společnosti Alutech Systems.

„Alutech si nás zvolil jako exkluzivního realitního poradce pro projekt rozšíření jejich stávající skladové kapacity v rámci Plzeńského regionu.CBRE provedlo kompletní tendr na nové prostory a na základě tohoto tendru si Alutech vybral lokalitu Panattoni parku West v blízkosti Plzně, která nejlépe vyhovovala požadavkům klienta,“ říká Jan Hřivnacký, Industrial Consultant ze společnosti CBRE.

Panattoni Park Pilsen West nabízí přibližně 50 000 m2 špičkových průmyslových prostor pro výstavbu na míru. Lokalita má skvělý potenciál pro logistiku, skladování a lehkou výrobu. Již několik let tu provozují svoje závody výrobce automobilových sedaček Faurecia a distributor náhradních dílů pro automobily Trost Auto.

O Panattoni Europe

Panattoni Europe je součástí Panattoni Development Company, která je jednou z z největších developerských společností na světě a má v Severní Americe a Evropě 26 poboček. Od zahájení činnosti ve střední Evropě v roce 2005 společnost dokončila dohromady přes 4,7 milionu m2 moderních průmyslových prostor v Polsku, České republice a Německu. Součástí struktury Panattoni Europe je také zvláštní oddělení, které se specializuje na stavby na klíč (build-to-suit – BTS), které přesně odpovídají požadavkům jednotlivých klientů. Mezi klíčové klienty patří společnosti jako Amazon, Arvato Services Polska, Coty Cosmetics, DSV, H&M, Intermarché, Leroy Merlin, ND Logistics, Still, Schenker, Selgros a Tesco. Kromě České republiky má Panattoni Europe kanceláře také v Polsku, Velké Británii, Lucembursku, Německu a také Rumunsku. Více na www.panattonieurope.com.

O CBRE

CBRE Group, společnost figurující na žebříčku Fortune 500 a indexu S&P 500 se sídlem v Los Angeles, je světovou vedoucí společností v oblasti realitních služeb a investic (z hlediska výnosů za rok 2016). S přibližně 75 000 zaměstnanci poskytuje služby majitelům nemovitostí, investorům a nájemníkům prostřednictvím více než 450 poboček po celém světě. Společnost CBRE poskytuje širokou škálu integrovaných služeb, které zahrnují project management; property management; investment management; oceňování nemovitostí; pronájem nemovitostí; průzkumy trhu a strategické poradenství. S téměř 350 zaměstnanci CBRE v České republice spravuje téměř 150 objektů komerčních budov o celkové rozloze téměř 1,2 mil. m2. Pro více informací navštivte internetové stránky společnosti na www.cbre.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…