Společnost Aperam a Zoo Ústí nad Labem zahájili dlouhodobou spolupráci. První projekt zpestří život slonům

14.09.2016 10:05

Přední zpracovatel nerezové oceli, společnost Aperam, přispěje k vylepšení ústecké zoologické zahrady. Výsledek spolupráce potěší nejen zvířata, ale i nejmenší návštěvníky.

Společnost Aperam a Zoo Ústí nad Labem zahájili dlouhodobou spolupráci. První projekt zpestří život slonům
Foto: zoousti.cz
Popisek: Zoo Ústí nad Labem

Společnost Aperam a ústecká zoo zahájili spolupráci výrobou dvou hraček - xylofonu a zvonkohry – které budou instalovány do výběhu slonů. Obě hračky budou slonice používat v rámci tzv. projektu enrichmentu – obohacení životního prostředí zvířat v lidské péči. U slonů je sluch jedním z primárních smyslů a právě na něj se soustředí tento druh hraček. Chovatelé se budou snažit zařadit jejich používání i do pravidelného cvičení Kaly a Delhi.

Zkrátka nepřijdou ani návštěvníci, kteří si budou moct vyzkoušet hru na stejných hudebních nástrojích jako sloni. Na dětském hřišti s maketou slona bude umístěn xylofon a zvonkohra určené pro malé muzikanty.

Na realizaci nové atrakce pro slony se podílí zaměstnanci společnosti Aperam i samotní zaměstnanci zoo. „Chovatelé vymysleli, jaký typ hraček by se jejich svěřencům mohl líbit, a naši zaměstnanci se s nadšením ujali výroby. Práce je těší o to víc, že se mají možnost podílet na dobré věci a pod jejich rukama vzniká něco hmatatelného, co přinese radost zvířatům i lidem,“ říká Jiří Vais, finanční a personální ředitel společnosti Aperam.

Společnost Aperam chce být aktivní v regionu, ve kterém působí, a podílet se na jeho rozvoji. Spolupráce se Zoo Ústí nad Labem je součástí tohoto konceptu. „Těšíme se, že naše společné úsilí přinese užitek a radost nejen zvířatům a zaměstnancům zoologické zahrady, ale také jejím návštěvníkům,“ doplňuje Jiří Vais.

„Zoo díky vstřícnosti společnosti Aperam může nabídnout návštěvníkům i zvířatům další aktivitu. S potěšením vítáme, že spolupráce vzešla od společnosti Aperam, což svědčí o tom, že pracovníkům a vedení společnosti není zoo lhostejná a chtějí se podílet na jejím rozvoji,“ říká Ing. Věra Vrabcová, tisková mluvčí zoo.

O společnosti Aperam

Společnost Aperam Stainless Services & Solutions Tubes CZ s.r.o. byla založena v roce 2004, kdy byla rovněž zahájena výstavba nového závodu v Ústí nad Labem - Předlicích. V roce 2005 byla zahájena výroba nerezových trubek na první svářecí lince a 6 řezacích linkách. Další velké investice byly realizovány v následujících letech a společnost se postupně zařadila mezi největší výrobce nerezových trubek pro automobilový průmysl v Evropě. Dnes s obratem 2,5 mld Kč zaměstnává téměř 300 lidí a plánuje svůj budoucí rozvoj v Ústí nad Labem.

O Zoo Ústí nad Labem

Zoologická zahrada Ústí nad Labem, p.o. vznikla ze soukromé ptačí rezervace, kterou v roce 1908 založil významný ústecký podnikatel Heinrich Lumpe. Začala se rozvíjet po 2. světové válce, v současné době je moderní zoologickou zahradou. Chová přes 1 200 zvířat v cca 220 druzích a má rozlohu 26 ha. Každým rokem odchovává řadu mláďat, mnohdy se jedná o vzácné a ohrožené druhy zvířat. Návštěvníkům nabízí příjemné prostředí, předváděcí akce se zvířaty, dětem jsou určeny dětské koutky a hřiště, oblíbený je Zoovláček.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…