Společnost BBRE koupila Red Court, budoucí sídlo holdingu CSG

17.04.2023 12:11 | Komerční článek

Realitní společnost BlackBird Real Estate (BBRE) se stala 14. dubna 2023 vlastníkem kancelářské budovy Red Court v pražském Karlíně, kterou kopila od developera J&T Real Estate CZ. Naplnila se tak smlouva o smlouvě budoucí, kterou obě strany uzavřely v únoru loňského roku. Cenu transakce strany nezveřejnily. Objekt se 7500 m2 prémiových kancelářských ploch má již nájemce: průmyslově-technologický holding Czechoslovak Group (CSG) a jeho firmy. Stěhování by mělo proběhnout na jaře 2024.

Společnost BBRE koupila Red Court, budoucí sídlo holdingu CSG
Foto: BlackBird Real Estate
Popisek: Red Court Vizualizace

Společnost BBRE vlastněná českým podnikatelem a investorem Miroslavem Dorňákem působí na českém realitním trhu od roku 2019. Kancelářský objekt Red Court představuje zatím největší investici v její historii. „Red Court je náš vlajkový projekt v Praze, pro který jsme navíc získali prémiového nájemce. Jedná se o bezpečnou investici s jistou návratností,“ uvádí Mirek Dorňák.

Martin Kodeš, výkonný ředitel J&T Real Estate CZ, říká: „Red Court je další dokončený projekt v atraktivní lokalitě Karlína, kterou dlouhodobě rozvíjíme. Díky certifikaci udržitelnosti LEED GOLD budova respektuje současné trendy, kdy si společnosti vybírají svá sídla také s ohledem na jejich udržitelnost, spotřebu energií a ekologickou stopu obecně. Jsme rádi, že jsme ve společnosti BBRE našli spolehlivého partnera a projekt jsme mohli předat ihned po dokončení tak, jak bylo před rokem dojednáno.“

Cyril Dejanovski, CEO společnosti BBRE, uvádí: „Projekt je v současnosti ve stádiu dokončené a zkolaudované hrubé stavby. Nyní se budou stavět příčky a instalovat technologie. Výsledkem bude reprezentativní sídlo CSG jako globálního strojírenského holdingu.“ Budova nabídne přes 7500 m2 prémiových kancelářských ploch a velkoryse dimenzované podzemní parkování.

V karlínské budově Red Court nalezne domov nejen centrála holdingu CSG, která nyní sídlí v nedalekém paláci Butterfly v Pernerově ulici, ale i řada jeho členských společností působících v Aerospace či železničním průmyslu. David Chour, místopředseda představenstva CSG, uvádí: „Počítáme s tím, že sem přesuneme firmy, které jsou teď roztroušené na více místech v Praze či dokonce mimo metropoli, což není ideální s ohledem na setkávání se zahraničními zákazníky a partnery. Proto zde bude sídlit například naše obchodní agentura Excalibur International či výrobce železničních brzd DAKO-CZ, který má klíčový výrobní závod v Třemošnici.“

BBRE se od svého založení v roce 2019 specializuje na projekty bydlení v mimopražských regionech, které, na rozdíl od Prahy, nabízejí i v nynější době zajímavé příležitosti. Největší projekty jsou v současnosti v různých lokalitách Pardubického kraje, kde se v nejbližších letech plánuje výstavba více než 1500 bytů. Další připravované projekty jsou v regionech napříč Čechami: například v Plzni, na Šumavě či poblíž Liberce.

O BlackBird Real Estate

BlackBird Real Estate je podnikatelský subjekt působící na trhu realit. Kromě rezidenčního developmentu se BlackBird Real Estate zaměřuje též na komerční development a pro své klienty řeší rovněž správu majetku. Stoprocentním vlastníkem společnosti je český podnikatel Miroslav Dorňák. Společnost BlackBird Real Estate má v současné době v různé fázi projektové přípravy několik zajímavých projektů v různých regionech České republiky. Nově je též majitelem kancelářské budovy Red Court v pražském Karlíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

19:15 Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

Prezident České republiky Petr Pavel na Pražském hradě opět jmenoval nové generály z řad vojáků z po…