Společnost Canon zjednodušuje tisk z mobilních zařízení s certifikací Mopria

15.05.2014 12:53

Značka Canon začne nabízet bezplatnou aktualizaci firmwaru pro sedm multifunkčních laserových tiskáren i-SENSYS a multifunkční inkoustovou tiskárnu PIXMA s certifikací Mopria pro snadný a praktický tisk z mobilních zařízení.

Společnost Canon zjednodušuje tisk z mobilních zařízení s certifikací Mopria
Foto: Canon
Popisek: Canon

Díky této aktualizaci nyní tiskárny Canon dokáží automaticky zjistit bezdrátové připojení z chytrých telefonů, tabletů a dalších mobilních přístrojů s certifikací Mopria. Uživatelé mohou tisknout dokumenty z mobilních zařízení pouhou volbou nalezené tiskárny uvedené na displeji.

Řada multifunkčních tiskáren Canon s certifikací Mopria pro domácí kanceláře i malé až střední podniky zahrnuje modely i-SENSYS MF8580Cdw, MF8550Cdn, MF8540Cdn, MF8280Cw, MF8230Cn (uvedené na trh v květnu 2013) a MF6180dw, MF6140dn (uvedené na trh v březnu 2014). Aktualizace firmwaru se vztahuje i na inkoustové multifunkční zařízení Canon PIXMA MG7150 pro domácí uživatele, uvedenou na trh v září 2013.

Pokud uživatelé chtěli tisknout ze svých mobilních zařízení, museli dosud instalovat aplikace vyvinuté výrobci tiskáren. Nyní mohou snadno tisknout pomocí bezdrátového připojení kdykoli a odkudkoli – doma, na pracovišti, i venku. Počet tiskáren s certifikací Mopria se bude v budoucnu dále rozrůstat.

Jako zakládající člen Mopria Alliance je Canon jednou z prvních společností, která zahájila vývoj produktů certifikovaných pro technologii Mopria. Canon bude nadále pokračovat ve svém úsilí nabízet uživatelům co nejpraktičtější možnosti tisku, a to i díky dalšímu rozšiřování řady produktů s certifikací Mopria.

 

O společnosti

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon.cz

O Mopria Alliance

Alianci Mopria Alliance založily v září 2013 společnosti Canon, HP, Samsung Electronics a Xerox jako neziskovou členskou organizaci předních světových technologických společností se společným cílem umožnit intuitivně jednoduchý bezdrátový tisk z chytrých telefonů, tabletů a dalších mobilních zařízení. Cílem aliance je propojit celé odvětví a pomoci přijmout vybrané standardy, podporovat poskytovatele mobilních softwarových aplikací, aby do nich integrovali tiskové funkce, vytvářet zásady vycházející ze zkušeností s interakcí mobilních přístrojů a tiskáren, certifikovat produkty s logem Mopria a informovat spotřebitele a podnikové zákazníky o možnostech snadného tisku z mobilních zařízení.

Internetová stránka aliance Mopria: www.mopria.org

Seznam produktů s certifikací Mopria

www.mopria.org/KnowledgeCenter/SupportedProducts.aspx

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…