Společnost EMC urychluje přechod na privátní cloud computing pro zákazníky využívající řešení SAP

18.06.2013 16:02

Společnost EMC dnes oznámila nová transformační řešení a služby, které zákazníkům pomůžou převést úlohy řešení SAP® na infrastrukturu privátního cloudu nové generace. Aby pomohla vybudovat základy pro privátní cloud computing, společnost EMC® také prohlubuje spolupráci se společnostmi SAP a VMware® prostřednictvím integrace jejich služeb a pomáhá tak zákazníkům urychlit migraci celého životního cyklu aplikací SAP do virtualizovaného prostředí na platformě x86.

Společnost EMC urychluje přechod na privátní cloud computing pro zákazníky využívající řešení SAP
Foto: EMC
Popisek: Logo společnosti EMC

Společnost EMC očekává, že tyto nově přidané možnosti změní revolučním způsobem práci IT oddělení a chod organizací díky tomu, že zjednoduší návrh, plánování a provozování místně nasazené infrastruktury cloud computingu, která využívá nejnovější technologie společností EMC, SAP a VMware. Cílem společnosti EMC spolu se společnostmi SAP a WMware je poskytnout zákazníkům vyžívajícím produkty SAP kombinaci služeb a řešení, která jim umožní zjednodušit správu IT a zaměřit se na inovace a zvýšení konkurenceschopnosti při současném snížení nákladů.

Nová řešení EMC Proven Solutions navržená speciálně pro optimalizaci produktů SAP v privátním cloudu

Zákazníci, kteří přecházejí na místně nasazenou technologii cloud computingu, se snaží optimalizovat své IT prostředí tak, aby dosáhli maximální produktivity aplikačních úloh SAP a správců IT zodpovědných za jejich provoz.

Řešení EMC Proven Solution pro privátní cloud computing určené pro provoz aplikací SAP rozebírá běžné obchodní důvody pro použití privátního cloud computingu a také požadavky na implementaci standardů v odvětví. Toto řešení definuje základní komponenty virtuální vrstvy navržené na podporu virtualizovaného prostředí privátního cloudu, ve kterém jsou provozována řešení SAP. Pomáhá také zajistit vysokou kvalitu služeb, optimalizaci výkonu a jednoduchou správu a současně udržet náklady pod kontrolou prostřednictvím konsolidace virtuální infrastruktury. Mezi klíčové komponenty patří:

  • Maximální výkon a škálovatelnost prostřednictvím technologie FAST VP™ společnosti EMC
  • Správa IT s využitím virtualizované technologie a integrace se softwarem SAP NetWeaver® pro správu virtualizovaného prostředí
  • Vytváření a nasazení modelů účtování virtuálních IT služeb
  • Monitorování cloudové vrstvy napříč virtualizovanými servery a infrastrukturou zajišťující provoz aplikací SAP
  • Nepřetržitý provoz a stálá ochrana dat řešení SAP pomocí softwaru EMC RecoverPoint™ a úložišť VPLEX®

Řešení EMC Proven Solution pro automatizované zotavení po havárii v prostředí řešení SAP popisuje, jak rozšířit infrastrukturu privátního cloudu, aby umožňovala zotavení po havárii napříč heterogenní infrastrukturou úložiště, a také jak testovat plány zotavení po havárii bez narušení provozu. Toto řešení na základě softwaru EMC RecoverPoint spolu s nástrojem VMware Site Recovery Manager poskytuje zákazníkům možnost zotavení po havárii, při kterém lze libovolně zaměnitelné úložné systémy řady VMAX® a VNX® používat jako provozní nebo záložní úložiště pro aplikace SAP. Toto řešení umožňuje:

Konzistentní převzetí služeb při selhání z hlediska aplikací – plně automatizované převzetí služeb při selhání napříč různými úložnými systémy se zachováním integrity pořadí zápisu v aplikacích SAP, to vše do několika minut

Obnovení k určitému bodu v čase – možnost detailního obnovení aplikací SAP po logickém poškození bez nutnosti obnovení a dopředného posunutí celé databáze, což urychluje zotavení po havárii

Testování převzetí služeb při selhání bez narušení provozu – online testování prostřednictvím obnovení snímku aplikací SAP a jeho zapouzdření v privátní síti během testování

Výsledkem je plán zotavení po havárii, který by měl umožňovat testování bez narušení provozu, splňovat požadavky na zabezpečení informací a audity a pomoci zvýšit návratnost investice díky využití stávajících prostředků úložiště.

Celá řada zákazníků již dosáhla nesmírných přínosů, co se týče výkonu, dynamiky a nákladové efektivity, díky nasazení řešení SAP na infrastruktuře privátního cloudu s použitím technologií společností EMC a VMware.

Nové služby mohou urychlit transformaci řešení SAP pomocí privátního cloudu

Ve spolupráci se společnostmi SAP a VMware nabízí společnost EMC služby určené pro rychlou a bezpečnou migraci úloh řešení SAP do virtualizovaného prostředí x86, které poskytuje vysoký výkon a umožňuje snazší správu s menšími náklady.

Služby, které jsou nyní k dispozici, se zaměřují na transformaci celého životního cyklu aplikací SAP a zahrnují:

  • Počáteční plánování a návrh virtualizované infrastruktury na platformě x86
  • Změny a plánování provozních procesů IT
  • Plánování, provedení a testování migrace aplikací a infrastruktury řešení SAP
  • Zřízení efektivní a pružné správy dat v cloudových prostředích, v nichž jsou provozována řešení SAP
  • Počáteční fáze této spolupráce probíhá v oblasti EMEA s cílem pomoci zákazníkům s migrací jejich řešení SAP do virtualizovaného prostředí v kratším čase a s menšími riziky.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…