Společnost Eaton získala prestižní ocenění Investor roku 2012

10.11.2013 12:56

Společnost Eaton, diverzifikovaný průmyslový výrobce, se stala vítězem soutěže Investor roku 2012 v kategorii Výzkum a vývoj. Soutěž Investor roku 2012 pořádá Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest a Sdružení pro zahraniční investice – AFI pod záštitou prezidenta Miloše Zemana a ministra průmyslu a obchodu Jiřího Ciencialy.

Společnost Eaton získala prestižní ocenění Investor roku 2012
Foto: Eaton
Popisek: Eaton

Společnost Eaton získala ocenění za investiční projekt svého inovačního centra v Roztokách u Prahy. Inovační centrum bylo otevřeno v roce 2012. V reakci na rozšiřování svých aktivit v oblasti výzkumu a vývoje se společnost Eaton rozhodla v letošním roce zahájit výstavbu nové budovy, která bude dostavěna ke konci roku 2014. V inovačním centru Eaton se mohou špičkoví odborníci věnovat výzkumům zaměřeným na vývoj energeticky účinných napájecích systémů, dopravních prostředků a leteckých aplikací, na zvyšování účinnosti pohonných ústrojí, snižování energetické spotřeby budov nebo na vývoj systémů pro zvýšení energetické bezpečnosti domácností.

V souvislosti s investicí Eatonu do nové budovy, moderních technologií a laboratoří nabízí inovační centrum ideální možnosti pro profesní růst zkušených inženýrů, stejně jako absolventů vysokých škol se zaměřením na technické obory. Eaton rovněž v úzké spolupráci se svými partnery na ČVUT nabízí stipendia pro studenty elektrotechnické i strojní fakulty. Do konce roku 2016 by se měl celkový počet zaměstnanců nového inovačního centra zvýšit ze současných 25 na více než 140.

Slavnostní vyhlášení vítězů soutěže Investor roku 2012. Zleva: Dalibor Štys, ministr školství, mládeže a tělovýchovy a Jan Vondraš, ředitel Evropského inovačního centra společnosti Eaton.

„Investice do inovačního centra společnosti Eaton byla v poslední době v České republice jedna z nejvýznamnějších. Titul Investor roku 2012 je pro Eaton uznáním nejen za vytvoření nových pracovních příležitostí, ale i za zvyšování prestiže České republiky jako země s vysokou úrovní technické vzdělanosti, zkušenostmi a infrastrukturou na mezinárodní úrovni,“ řekl Marian Piecha, generální ředitel CzechInvestu.

„Jsme velmi potěšeni, že naše inovační centrum získalo za rok 2012 toto prestižní ocenění. Osobně jsem hrdý na to, že mohu vést stále se rozrůstající tým kvalitních inženýrů, kteří vyvíjejí nejnovější technologie. Pomáháme tak zvyšovat jak konkurenceschopnost naší společnosti a komfort spotřebitelů, tak postavení České republiky jako technologického centra v Evropě,“ uvedl Jan Vondraš, ředitel Evropského inovačního centra společnosti Eaton.

O soutěži Investor a Podnikatelská nemovitost roku 2012

Soutěž Investor a Podnikatelská nemovitost roku 2012 se letos uskutečnila již po třinácté. V soutěžích soupeřily investorské projekty a také nemovitosti, na kterých v roce 2012 oznámil investici alespoň jeden investor ze zpracovatelského průmyslu, strategických služeb nebo technologických center. Dále mohly soutěžit ty regenerované brownfieldy, které mají největší přínos pro region a tamní obyvatele. Akci pořádá Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest a Sdružení pro zahraniční investice – AFI pod záštitou prezidenta Miloše Zemana a ministra průmyslu a obchodu Jiřího Ciencialy. Jde o prestižní klání, kterých se účastní stovky projektů a firem z celé České republiky. Další informace najdete na http://www.czechinvest.org/

O společnosti Eaton

Společnost Eaton je diverzifikovaná společnost pro správu napájení poskytující energeticky účinná řešení, která pomáhají zákazníkům efektivně řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii. Společnost Eaton, která je globálním lídrem v oblasti technologií, uskutečnila v listopadu 2012 akvizici společnost Cooper Industries plc. Kombinované tržby obou společností dosáhly v roce 2012 v předběžném vyjádření 21,8 mld. USD. Společnost Eaton má přibližně 102 000 zaměstnanců a své produkty dodává zákazníkům ve více než 175 zemích. Další informace naleznete na www.eaton.com

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…