Společnost Epson představuje technologii PrecisionCore

05.10.2013 11:44

Prezident společnosti Epson, pan Minoru Usui, představil PrecisonCore™, technologii inkoustového tisku nové generace, která může změnit tiskový průmysl – nabízí totiž bezkonkurenční úroveň výrobní efektivity, jež se může rozšířit na nové globální trhy s vysokým potenciálem. Technologie PrecisionCore staví na špičkové kvalitě výsledků, jíž společnost Epson proslula, přičemž nabízí rychlosti vyžadované průmyslovým i komerčním tiskem. Tato technologie se rozšíří také na řady tiskových zařízení určených pro firemní využití.

Společnost Epson představuje technologii PrecisionCore
Foto: EPSON
Popisek: EPSON

Na konferenci pořádané v rámci LabelExpo, předního veletrhu tiskového průmyslu, pan Usui vysvětlil, jak společnost Epson zkombinovala mnohaleté technické znalosti a nejnovější poznatky z oblasti piezoelektrických materiálů a vysoce přesné výroby MEMS (micro-electromechanical systems), aby mohla vytvořit zcela nový a inovativní tiskový čip. Nový čip s technologií PrecisionCore zajišťuje vysoký výkon v kompaktním a modulárním provedení. Společnost Epson díky tomu může nabídnout technologii známou z jednoprůchodových průmyslových tiskařských lisů i ve stolních tiskárnách a zařízeních určených pro pracovní skupiny.

PrecisionCore je jedinou tiskovou technologií pro zpracování velkých objemů, která si poradí s tak širokou škálou inkoustů a materiálů pro označování.

Technologie PrecisionCore vychází z vysoce výkonné tiskové technologie společnosti Epson s názvem TFP (thin-film piezo), která je v současnosti využívána u předních velkoformátových tiskáren, a nabízí zákazníkům flexibilní tiskové řešení určené pro průmyslový i firemní tisk, jež se vyznačuje špičkovými barvami, vysokou kvalitou tisku a výbornou odolností výtisků, které lze tisknout na celou řadu různých médií, od firemních dokumentů a fotografií přes poutače až po štítky a potisk obalových materiálů a textilií.

„Technologie PrecisionCore představuje po stránce tiskového výkonu obrovský skok kupředu,“ řekl pan Usui. „I nadále nabízíme bezkonkurenční kvalitu, zejména díky špičkové kontrole kapiček inkoustu, a představili jsme také originální nový systém, jenž je zárukou spolehlivosti. Zásluhou škálovatelnosti můžeme plně využít naše silné stránky, jimiž jsou flexibilita inkoustu a odolnost tiskové hlavy.“

Unikátní integrovaný výrobní cyklus společnosti Epson – od piezoelektrické tiskové hlavy až po hotové tiskové zařízení – zajišťuje vysoce efektivní výrobu, která využívá všech možností digitálního tisku, včetně měřítka, kvality a úspory nákladů, které umožňuje pouze výroba čipů s využitím technologie MEMS.

V souvislosti s představením technologie PrecisionCore předvedla společnost Epson několik nových produktů s touto technologií na veletrhu LabelExpo v hale č. 9, stánek 9H50, ve dnech 24. až 27. září. Tyto produkty ukazují inovativní možnosti technologie PrecisionCore a připisují si rovněž několik prvenství: SurePress® L-6034V a L-6034VW jsou prvními digitálními tiskárnami společnosti Epson pro tisk štítků, které využívají inkoust pro UV vytvrzování a mají řádkové pole tiskových hlav; model SureColor® F2000 je první DTG (direct-to-garment) tiskárnou společnosti Epson určenou pro přímý tisk na textil.

Další informace o technologii PrecisionCore naleznete na: global.epson.com/innovation/precisioncore

O společnosti Epson

Společnost Epson je předním světovým výrobcem inovativních produktů a její portfolio sahá od inkoustových tiskáren a tiskových systémů přes 3LCD projektory a průmyslové roboty až po senzory a další mikrozařízení. Cílem společnosti Epson je překonávat očekávání jejích zákazníků po celém světě prostřednictvím hodnotných produktů, které využívají kompaktní, úsporné a vysoce výkonné technologie, jež ocení nejen domácí uživatelé, ale také zákazníci z firemní sféry, obchodu nebo průmyslu.

Skupina Epson Group vedená společností Seiko Epson Corporation se sídlem v Japonsku zaměstnává v 96 společnostech po celém světě více než 68 000 zaměstnanců a je hrdá na svůj přínos globálnímu životnímu prostředí a komunitám, v nichž působí. http://global.epson.com/

O společnosti Epson Europe

Společnost Epson Europe B.V. se sídlem v Amsterdamu je současně hlavním sídlem Skupiny pro region Evropy, Středního východu, Ruska a Afriky. S pracovní silou 1 727 zaměstnanců měla společnost Epson Europe ve fiskálním roce 2012 obrat 1 540 milionů eur.
http://www.epson.eu

Environmentální vize 2050  
http://eco.epson.com/

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…