Společnost Geosense založila pobočku v USA

16.09.2013 20:03

Česká IT společnost Geosense, známá především svým unikátním mapovým portálem pro města a obce, založila v srpnu pobočku ve státě Nevada v USA. Geosense působí v USA pod obchodním názvem Cleerio.

Společnost Geosense založila pobočku v USA
Foto: Geosense
Popisek: Geosense

„Jsem hrdý na to, že mohu spolupracovat se špičkových týmem odborníků z Geosense. Jejich technologie se již uplatnily na vysoce konkurenčním trhu ve Spojených státech. Věřím v další růst i do budoucna,“ uvedl Steven W. Schwarz, ředitel pobočky v USA.

“Hlavním účelem našeho pobytu v USA v Silicon Valley bylo především navázání obchodních kontaktů. Podařilo se nám vytipovat klíčové oblasti, na které chceme na americkém trhu cílit a najít první potenciální zákazníky. V současné době pracujeme na zhruba 4 až 5 projektech různého rozsahu,“ říká Ladislav Čapek, jednatel Geosense, který i se svými spolupracovníky získal grant od agentury CzechInvest pro práci v nejznámějším IT centru na světě v Silicon Valley.

Na rozdíl od České republiky nebo Slovenska, kde jsou hlavními zákazníky společnosti obce, v USA společnost cílí na soukromé firmy a velké správce majetku, jako jsou těžařské společnosti či resorty - pro oblast San Francisca pracuje na řešení se zaměřením na realitní trh, který díky tomu, že se technologické těžiště Silicon Valley přesunuje z údolí do města, roste dvouciferným tempem ročně. V minulém roce měla společnost Geosense obrat přes 10 milionů korun. „Doposud se nám dařilo každý rok obrat alespoň zdvojnásobit a třetí rok podnikání byl pro nás prvním ziskovým. Naší slovenské pobočce, která momentálně dokončuje portál pro hlavní město Bratislavu, se daří nad očekávání dobře a už za několik měsíců se jí podařilo vybudovat si pozici významného hráče na trhu. To je našim cílem i ve Spojených státech,“ dodává Ladislav Čapek.

Geosense s.r.o., poskytuje komplexní portfolio služeb a produktů v oblasti managementu prostorových dat. Kreativním přístupem ke komplexním technickým problémům vytváří řešení na míru zákazníkům. Díky tisícovkám realizací patří v současnosti mezi největší dodavatele on-line geografických řešení pro obecní samosprávu v České republice. Od vzniku firmy v roce 2009 vychází z bohatých zkušeností zakladatelů se zpracováním projektů v oblasti geografických informačních systémů na evropské i mezinárodní úrovni. Reference týmu společnosti tvoří řada realizací v technických i přírodních oborech jak v Evropě tak i v USA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…