Společnost Kapsch se ohrazuje proti mediálním tlakům a veřejné manipulaci

21.03.2015 18:36

Kapsch v úvodu zdůrazňuje, že chce jako dlouholetý spolehlivý partner jednat se státem o všech aspektech řešení situace kolem tuzemského mýtného projektu.

Společnost Kapsch se ohrazuje proti mediálním tlakům a veřejné manipulaci
Foto: Kapsch
Popisek: Kapsch

Kapsch znovu opakuje, že je připraven jednat o rozsahu součinností, nabídnout provozní slevy či pomoci na základě získaných zkušeností s optimalizací mýta tak, aby to bylo pro Českou republiku výhodné. Kapsch si je vědom obtížné situace státu, nehodlá ji nijak zneužívat a je připraven maximálně pomoci. Očekává ale férové jednání, nikoliv nátlak a manipulace.

Kapsch je renomovaná globální technologická firma se staletou tradicí a vynikající pověstí v Evropě i ve světě. Ohrazuje se proto prostřednictvím generálního ředitele Karla Feixe proti politickým a mediálním prohlášením z posledních dnů, které vyvíjí na společnost nepřiměřený tlak a staví ji do pozice, jež neodpovídá současné realitě. Zmíněné spatřujeme zejména v následujících faktech: 

1. Kapsch skutečně není viníkem neutěšené situace kolem hledání nového provozovatele českého mýtného systému. Tím je jen a pouze ministerstvo dopravy a dlouhodobá neschopnost či nekonzistentnost rozhodování státní správy. Tragičnost situace pak jen podtrhuje nesmyslnost některých plánovaných kroků ve snaze vyhovět iracionální nechuti médií a některých politků vůči naší firmě.

2. Nesprávné pochopení celé situace je pak vidět zvláště v prohlášeních, která dávají do přímé a podmíněné souvislosti záchranný plán ministerstva (spočívající v prodloužení mýtného kontraktu stávajícímu provozovateli) se získáním slev při provozování mýta.

3. Kapsch byl zdrženlivý v jakýchkoliv komentářích až do zahájení racionálních jednání směřující k řešení vzniklé situace, ať už kolem součinnosti či případných slev v provozování mýta. Proto považujeme za neprofesionální dopředu vypouštět představy o výši slev, navíc když jde o naprosto nereálná a nesmyslná očekávání jako například zmíněných 30 – 40 procent. Pravděpodobně má jít o jakési taktické kroky k vytváření tlaku, které ale nemohou mít naději na úspěch.

4. Kapsch je standardní komerční firma, která narozdíl od státu funguje na principu dobrého hospodáře a kvalitní správy majetku našich akcionářů. Máme uzavřený řádný kontrakt, který plníme stoprocentně spolehlivě po celou dobu jeho trvání. Považujeme proto za navýsost troufalé, že jsme nyní stavěni do pozice škůdce národa či občanů jen proto, že za práci stovek lidí a desítek firem při provozu mýta dostáváme zaplacenu řádně sjednanou odměnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …