Společnost MERO se důrazně ohrazuje proti informacím, které zazněly v Otázkách Václava Moravce

14.07.2015 9:19

Společnost MERO se důrazně ohrazuje proti informacím, které byly zveřejněny v pořadu „Otázky Václava Moravce“ dne 12. července 2015 k výběru pojišťovacího makléře ve společnosti MERO.

Společnost MERO se důrazně ohrazuje proti informacím, které zazněly v Otázkách Václava Moravce
Foto: mero.cz
Popisek: MERO ČR

Vedení společnosti obchodní vztahy a závazky z nich plynoucí průběžně aktualizuje, a to výhradně v souladu se Zákonem o veřejných zakázkách.

S ohledem na skutečnost, že poslední výběrové řízení na výběr pojistitele i výběrové řízení na pojišťovacího makléře bylo realizováno v roce 2007 (přičemž stejný pojišťovací makléř pracoval pro společnost již v předchozích letech bez výběrového řízení), bylo rozhodnuto o realizaci výběrových řízení spojených s poskytováním pojišťovacích služeb.

Cílem výběrových řízení je ověřit, zda výše pojistného, které společnost hradí, odpovídá cenové úrovni běžné na současném trhu pojišťovacích služeb a případně náklady vynakládané na pojistné a související služby zefektivnit a optimalizovat.

V červnu tohoto roku bylo vyhlášeno otevřené výběrové řízení na pojišťovacího makléře, přičemž přímá výzva k podání nabídky byla odeslána čtyřem dodavatelům včetně stávajícího a nabídku podaly celkem 3 subjekty. Jedna ze společností však nesplnila podmínky zadávací dokumentace, které byly nastaveny zcela transparentně a nediskriminačně, hodnotící komisí byly tedy hodnoceny pouze dvě nabídky. Na základě hodnotících kritérií byla vybrána nabídka uchazeče RESPECT, a. s. jako nejkomplexnější a tím i pro společnost nejvýhodnější. Kromě nejlepších referenčních nabídek, respektování požadavku MERO na nepřijímání bonusů od pojišťoven, nejvyššího limitu profesní odpovědnosti, vazeb na zahraniční pojišťovací subjekty (výhoda pro MERO s ohledem na možnost zajištění pojišťovacích služeb pro dceřinou společnost v Německu) se prezentovala jako uchazeč nejvíce znalý prostředí petrochemického průmyslu, včetně znalostí technických týkajících se rozvodů ropovodu v terénu.

Hodnotící komise posuzovala výhradně obsah jednotlivých nabídek dle nastavených kvalifikačních a hodnotících kritérií a souladu s podmínkami Zákona o veřejných zakázkách. Pracovala zcela nezávisle a nezjišťovala politickou příslušnost členů statutárních orgánů uchazečů, neboť takové praktiky považuje za diskriminační.

Pro úplnost doplňujeme, že otevřené výběrové řízení na výběr pojistitele bude následovat, předpokládá se jeho realizace do konce tohoto roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…