Společnost Nemocnice Pardubického kraje pracuje na projektech za 2,7 miliardy

23.09.2017 9:10

Nemocnice Pardubického kraje (NPk) – pět nemocnic pod jednou společností nespojuje jenom jméno. Je to především jednotné fungování, a tedy i projekty, kterých je v současné době v rámci akciové společnosti NPk rozpracováno na bezmála sedm desítek. Mezi ty prioritní patří nejen stavební projekty centrálních urgentních příjmů v Pardubické a Orlickoústecké nemocnici, ale třeba i sjednocování zdravotnických informačních systémů, zavedení elektronických receptů a další v oblasti IT.

Společnost Nemocnice Pardubického kraje pracuje na projektech za 2,7 miliardy
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubická nemocnice

„V Nemocnici Pardubického kraje je nyní rozpracováno na 66 projektů, z nichž má 17 vysokou, 35 střední a 14 nižší prioritu. Všechny tyto projekty jsou v celkové výši za zhruba 2,7 miliardy korun,“ informoval krajský radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr. „Vysokou důležitost pro nás má například příprava centralizace urgentních oborů a příjmů v Pardubické a Orlickoústecké nemocnici. Ani jedna z nemocnic zatím centralizovaný příjem nemá. Samostatná příjmová místa bez vzájemných vazeb na urgentní obory v oddělených pavilonech jsou pro pacienty i zdravotníky nepohodlná a působí jim zbytečné komplikace,“ vysvětlil Ladislav Valtr a dodal, že podle plánů by v Ústí nad Orlicí mělo být hotovo ke konci roku 2020, v Pardubicích zhruba o dva roky později.

K dalším projektům, na kterých se v současné době pracuje, patří mimo jiné výstavba nového pavilonu psychiatrie Pardubické nemocnice za více než 200 milionů, ale také zprovoznění informačního systému pro vystavování lékařských předpisů v elektronické podobě, které bude od příštího roku povinností, nebo vytvoření jednotného systému pro přenos obrazové dokumentace (PACS). Ten pro podporu péče o pacienta sjednotí, zefektivní a zkvalitní zpracování obrazové diagnostické dokumentace v celém regionu Pardubického kraje. Pracuje se také na vytvoření jednotné správy dokumentů.

„Sjednocením informačních systémů chceme nejen zvýšit efektivitu a bezpečnost procesu práce s dokumenty, ale právě tím i vylepšit podmínky pro spolupráci našich nemocnic v rámci celé společnosti Nemocnice Pardubického kraje,“ přiblížil Ladislav Valtr. „V přípravě je nově i komplexně koncipovaný bezpečnostní projekt, který řeší povinné zavedení opatření vyplývajících z novely zákona o kybernetické bezpečnosti a z obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů,“ řekl radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr.

„Vzhledem k objemu projektů se jedná o enormní zatížení personálu nemocnic. Jedná se o obrovské množství práce. Výsledek však naši společnost zase posune o pořádný kus dál,“ uvedl generální ředitel Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…