Společnost pro ranou péči: Sbírka vynesla rodinám dětí s postižením 159 000 korun

11.08.2014 14:19

Výtěžek sbírky nás potěšil a je dobrou zprávou i pro rodiny: pokud se rozhodnou vychovávat dítě doma, nezůstanou i díky sbírce bez pomoci…“říka Mgr.Pavla Matyášová předsedkyně Společnosti pro ranou péči.

Společnost pro ranou péči: Sbírka vynesla rodinám dětí s postižením 159 000 korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kojenec

Částkou 159 367,- Kč podpořila veřejnost od 25. 11. 2013 do 30. 6. 2014 neziskovou organizaci Společnost pro ranou péči, která pomáhá rodinám, ve kterých se narodilo dítě s postižením nebo dítě s ohroženým vývojem. Společnost pro ranou péči provází rodiny v obtížné životní situaci a usiluje o to, aby mohly vychovávat dítě v jeho přirozeném domácím prostředí.

Je skvělé, že lidé přispěli na sbírkový účet Společnosti pro ranou péči a podpořili tím rodiny, které využívají službu rané péče. Poradci rané péče vyjíždí do rodin a jejich domovů po individuální domluvě. K překonávání nejrůznějších vzdáleností plně využívají auto, které je pro provoz této terénní služby nezbytné. Poradci s sebou vozí často rozměrné pomůcky a hračky, které pomáhají dětem s postižením v rozvoji jejich dovedností a schopností.  

Částka 159 367,- Kč byla z velké části využita právě k zakoupení automobilu, který bude s poradcem a specialistou na zrak dojíždět do našich rodin a vyhodnocovat úroveň zrakových schopností u dětí a podporovat jejich psychomotorický vývoj na území celé republiky. Automobil využijeme i při rozvoji rané péče v Karlovarském kraji. Za zbytek financí nakoupíme pomůcky, které byly v polovině roku odcizeny z pracoviště v Olomouci. Tyto pomůcky slouží ke stimulaci nejmenších dětí.

Na nové auto přispěla i Nadace pro obnovu a rozvoj Michala Voráčka částkou 100 000 Kč, za což jí patří velký dík.

Patronem první sbírky Společnosti pro ranou péči se stal stříbrný olympionik a mistr světa ve vodním slalomu Vavřinec Hradilek. Děkujeme za jeho nasazení ve sportu, i za jeho podporu sbírky.

Největší poděkování patří i všem lidem, kteří přispěli jakoukoliv částkou Společnosti pro ranou péči na sbírkový účet, do sbírkových pokladniček nebo v rámci Mikulášské sbírky. Díky takovým lidem můžeme pomoci zase o něco více rodinám a dětem s postižením.


 

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…