Spolupráce Urologické kliniky FN Brno a americké urologie pokračuje

17.09.2016 16:34

Prof. MUDr. Dalibor Pacík, CSc., byl prezidentem NY sekce Americké urologické asociace (AUA) Ivanem Grunbergerem pozván jako přednášející na výjezdní zasedání newyorské sekce Americké urologické asociace, které se po 19 letech opět uskutečnilo v Praze.

Spolupráce Urologické kliniky FN Brno a americké urologie pokračuje
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Profesor Pacík na zasedání v hotelu Four Seasons přednesl přednášku „Convective Water Vapor Energy (WAVE) Ablation for Treatment of LUTS Secondary to BPH: An Update of Ongoing Clinical Studies“. Jedná se o studie, které shrnují dosavadní výsledky použití zcela nové technologie v léčbě nezhoubného zbytnění prostaty a na základě kterých americká FDA v srpnu 2015 povolila komerční užití této technologie v léčbě BPH v USA a od té doby doposud bylo v běžné klinické praxi v USA úspěšně léčeno již více než 2000 pacientů. Výsledky pilotní studie, která probíhala v letech 2013 - 2014 na Urologické klinice FN Brno (prof. Pacík jako principal investigator) byly podkladem, aby FDA schválila pozdější multicentrickou pilotní studii v USA a jsou předmětem již 4 publikací in extenso uveřejněných v prestižních časopisech s impakt faktorem, 8 abstrakt a 8 přednášek na mezinárodních sjezdech (se spoluautory kolektivu urologů z Urologické kliniky FN Brno).

Na základě dlouholeté spolupráce profesora Pacíka, od roku 1995 člena AUA, s americkou urologií mu zde bylo uděleno čestné členství NY sekce AUA.

V přípravě je dále nová studie a účast Urologické kliniky na zkoumání využití této technologie v léčbě karcinomu prostaty lokalizovaného na prostatickou žlázu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…