Sportovce na Zlaté tretře hostil nejlepší hotel Moravskoslezského kraje

21.06.2014 9:57

Do Ostravy se v rámci 53. ročníku atletického mítinku Zlatá tretra sjeli nejlepší sportovci z celého světa. Zázemí jim díky své výhodné poloze v blízkosti Městského stadionu Vítkovice zajišťoval již tradičně Clarion Congress Hotel Ostrava, který byl nedávno vyhlášen nejlepším hotelem Moravskoslezského kraje roku 2014.

Sportovce na Zlaté tretře hostil nejlepší hotel Moravskoslezského kraje
Foto: red
Popisek: CPI Hotels

Ačkoliv hlavní program mítinku byl naplánován na úterý 17. června, hotel žil sportovní událostí již řadu dní, atleti se svými týmy se sjížděli již od pátku. V hotelu Clairon bylo ubytováno více než 200 sportovců i organizátorů včetně největších hvězd sprintera Justina Gatlina, rekordmana ve skoku do dálky Mika Powella, francouzského tyčkaře Renauda Lavillenie nebo slavného mílaře Sebastiana Coea. Kromě zvučných jmen světové atletiky bydlela v ostravském Clarionu oštěpařská legenda a ředitel mítinku Jan Železný a jeho svěřenec, loňský mistr světa v hodu oštěpem, Vítězslav Veselý.

„Na rozdíl od jiných ročníků, kdy jsme například pro Usaina Bolta zajišťovali do pokoje herní konzoli Playstation, neměli letos sportovci žádné speciální požadavky. Absolvovali akreditaci a kromě ubytování a stravování v restauraci Veduta měli možnost ulehnout na masérský stůl. Po hlavním závodě byl pro atlety poprvé připraven after meeting drink.“ řekl Pavol Parikrupa, obchodní ředitel Clarion Congress Hotelu Ostrava.Kongresové centrum hotelu sloužilo po dobu mítinku jako tiskové středisko pro novináře, uskutečnily se zde tiskové konference, mediální snídaně i obědy. Hvězdami jedné z mediálních akcí, která proběhla v úterý v rámci hlavního soutěžního dne, byli Sebastan Coe, Sergej Bubka, Mike Powell, Jan Železný a Jarmila Kratochvílová.

„Organizačně akci provázela zvýšená bezpečnostní opatření, obvyklá u tohoto typu událostí. Před hlavním hotelovým vchodem čekaly stabilně hloučky lovců autogramů, snažili jsme se zajistit, aby naši hosté měli klid a mohli se soustředit na své sportovní výkony.“, uvedl Radim Beneš, ředitel hotelu Clarion. Letošní ročník IAAF World Challenge Tour Zlaté tretry z hlediska výkonů sliboval pokoření nejlepších světových časů. To se podařilo americkému sprinterovi Justinu Gatlinovi, který na mítinku nahradil nepřítomného šampiona Usaina Bolta. Nejrychlejším světovým časem sezony v běhu na 100 metrů připravil mítinku zlatou tečku. Ostravský Clarion má s ubytováním sportovců bohaté zkušenosti, kromě atletů Zlaté tretry hostil například český fedcupový tým v čele s wimbledonskou vítězkou Petrou Kvitovou nebo český a nizozemský tenisový tým během 1. kola Davisova poháru, který se uskutečnil koncem ledna v Ostravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…