Sportovní grant Nadace Synot: Více než dva a půl milionu pro krajský sport!

18.05.2017 12:03

Středeční večer v uherskohradišťském Klubu kultury patřil sportovnímu grantu Nadace SYNOT. Otevřel tak grantovou sérii předávání finančních prostředků neziskovému sektoru Zlínského kraje pro letošní rok.

Sportovní grant Nadace Synot: Více než dva a půl milionu pro krajský sport!
Foto: Nadace Synot
Popisek: Nadace Synot, logo.

„Už vloni jsem se kvůli vysokému počtu žadatelů o sportovní grant rozhodl navýšit objem finančních prostředků, které pomohou sportovnímu životu ve Zlínském kraji, a to tak, aby se dostalo na co nejvíce žadatelů. Ani letos tomu nebylo jinak. K původně avizované, dvoumilionové částce jsme tak přidali 625 tisíc korun a podpořili tak 229 žadatelů,“ uvedl zakladatel Nadace SYNOT, podnikatel a senátor Ivo Valenta.

Zcela zaplněný sál Klubu kultury byl jasným důkazem toho, že nedostatek financí sportovní kluby a oddíly v kraji, a to na všech úrovních, velmi trápí.

„Ročně máme až 8.500 klientů, kteří se vystřídají na našich bazénech. Potřeby těchto dětí a žáků jsou velké a bez pomoci takových nadací, jako je Nadace SYNOT, bychom jen velmi těžko mohli tuto činnost a v takovém rozsahu provozovat,“ uvedl Ladislav Botek z uherskohradišťské Plavecké školy, která s nadací dlouhodobě spolupracuje.

„Opravdu jsme vděční za sponzoring, protože musíme platit led, výstroj pro hráče, cesty na zápasy a další spoustu provozních nákladů. Bez pomoci sponzorů by to bylo daleko složitější,“ doplnil Jakub Kudláč za sledge hokejisty ze Zlína, kteří každoročně obsazují první příčky domácí ligy a úspěchy často vozí i ze zahraničích soutěží.

Nadační podpora je velmi užitečnou také pro unikátní projekt - Vrchařskou korunu Valašska. „Náš projekt je jedinečný v tom, že motivuje širokou veřejnost ke sportu, k cyklistice a poznávání krás Valašska s tím, že účastníci této akce neplatí žádné vstupné. Každoročně stoupá počet našich členů a financování akcí je čím dál náročnější. Proto vítáme pomoc sponzorů,“ dodal Michal Horský.

Jako v předešlých letech, také tentokrát nadace udělila speciální cenu za celoživotní přínos v oblasti sportu. Jejím laureátem se stal Pavel Žák, bývalý fotbalista Slovácké Slavie UH, který svůj život zasvětil trénování žáků na Slovácku. Je rovněž držitelem ocenění pro zasloužilé činovníky.

Večer zpříjemnilo taneční vystoupení děvčat, navštěvujících rodinné centrum Akropolis, cimbálová muzika Lintavěnka, ZUŠ Uherské Hradiště a nadějný, dvanáctiletý karatista, Mikuláš Přecechtěl. Nadace SYNOT, která kraji pomáhá již 17 let, v letošním roce rozdělí další miliony prostřednictvím grantů zdravotního a sociálního, školství a zájmové činnosti a grantu kulturního. Kromě toho podpoří celou řadu dalších, smysluplných projektů. Například se jedná u slovácké muzeum v přírodě – Park Rochus, uherskohradišťskou fotbalovou akademii, největší folklorní svátek – Slovácké slavnosti vína a otevřených památek, relaxační a ozdravné pobyty pro děti a seniory a řadu dalších aktivit. Celkem tak jen v letošním roce mezi neziskový sektor kraje rozdělí přibližně 25 milionů korun.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…