Správa Národního parku a Chráněné krajinné oblasti dále rozvíjí spolupráci s hendikepovanými

04.11.2014 17:09

Správa NP a CHKO Šumava navázala úzkou spolupráci s nestátní neziskovou organizací „Pro rozvoj Šumavy“, která se zabývá podporou hendikepovaných spoluobčanů v oblasti volnočasových aktivit a sportu. Pokračuje tak v započatém trendu zpřístupnění Šumavy pro osoby se zdravotním postižením.

Správa Národního parku a Chráněné krajinné oblasti dále rozvíjí spolupráci s hendikepovanými
Foto: NP a CHKO Šumava
Popisek: NP a CHKO Šumava

Organizace „Pro rozvoj Šumavy“ společně se Správou Národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava uzavřely memorandum k vytvoření partnerství, vzájemné podpoře a spolupráci. Jeho cílem je, kromě jiného, vytváření uceleného systému pro hendikepované z hlediska poznávání a ochrany přírody, pohybu a sportu v přírodě na území Národního parku. 

„Poznávat krásy šumavské přírody musí být umožněno i lidem, kteří mají různá zdravotní postižení. V rámci našich možností jim v tom chceme pomoci a to jak různými drobnostmi a vylepšeními stávající infrastruktury, tak i většími projekty, které jim přírodu přiblíží,“ říká ředitel Správy NP a CHKO Šumava Pavel Hubený.

Například v loňském a letošním roce Správa NP a CHKO Šumava začala na opravované povalové chodníky montovat okrajové, vodící lišty, které mají pomoci právě vozíčkářům. Letos také vydala unikátní knihu o Šumavě pro nevidomé a v příštím roce budou, kromě jiných aktivit, namontovány popisky v Braillově písmu na vybraných turistických cílech.

„Jsme nesmírně rádi, že dochází k podpisu memoranda o spolupráci s NP a CHKO Šumava, protože zpřístupnění přírody hendikepovaným osobám je jednou z priorit naší neziskové organizace,“ vysvětluje místopředseda organizace Pro rozvoj Šumavy Ivan Nestával.

„Lidé bez zdravotního omezení si ve většině případů vůbec neumí představit, čím hendikepovaní procházejí, takže je naší morální povinností jim pomáhat. V našem případě se snažíme v naší neziskové organizaci vytvářet podmínky pro poznávání a vstup do přírody pro hendikepované spoluobčany,“ dodává předseda neziskové organizace Pro rozvoj Šumavy Petr Čech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…