Správa jeskyní ČR: Krasové hudební léto s J. Svěceným pokračuje v jeskyni Výpustek

09.08.2021 7:34 | Tisková zpráva

Série koncertů houslisty Jaroslava Svěceného v trojici moravských zpřístupněných jeskyní připomene letošní Mezinárodní rok jeskyní a krasu 2021 – International Year of Caves and Karst (IYCK). Správa jeskyní České republiky (SJ ČR) do něj vstupuje s mottem „Pečujeme o jeskyně, abyste je mohli poznávat, porozumět jim a společně s námi chránit“.

Správa jeskyní ČR: Krasové hudební léto s J. Svěceným pokračuje v jeskyni Výpustek
Foto: caves.cz
Popisek: Správa jeskyní ČR - logo

„Každý z koncertů je nabitý pozitivní energií a bohatým repertoárem, při jehož poslechu si přijdou na své posluchači všech generací,“ říká Svěcený.

KRASOVÉ HUDEBNÍ LÉTO 2021 zahájil Svěcený v neděli 4. července před jeskyní Výpustek koncertem Ve znamení argentinského tanga společně s akordeonisty Ladislavem Horákem a Martinem Šulcem, vítězem mezinárodní televizní soutěže Virtuoso 4+. Při Romantickém galakoncertu v pondělí 12. července houslistu pod širou oblohou před jeskyní Výpustek u Křtin v Moravském krasu doprovodila klavíristka Lucie Tóth.

Koncert Svěceného a jedné z nejlepších českých cembalistek Jitky Navrátilové nazvaný Barokní galavečer se uskutečnil v sobotu 17. července v 19:00 u Javoříčských jeskyní na Olomoucku. Koncert pro deset strun a krásných slov odehrál Jaroslav Svěcený v pátek 23. července ve společnosti kytaristy i skladatele Lukáše Sommera a herečky Dejvického divadla Zdeňky Žádníkové Volencové u Jeskyně Na Turoldu v Mikulově pod Pálavou. V úterý 3. srpna Svěcený přijel do Javoříčka, aby od 19:00 absolvoval Galakoncert pro dva ve třech – s klavíristkou Lucií Tóth a mluveným slovem i flétnou Zdeňky Žádníkové Volencové.

Anketa

Kolik dle vás existuje pohlaví?

98%
hlasovalo: 18865 lidí

Do křtinské jeskyně Výpustek, tentokrát ale přímo do Jindřichova sálu jeskyně s výbornou akustikou, se J. Svěcený s Z. Žádníkovou vrátí v pondělí 16. srpna v 19:00 a v sobotu 4. září v 19:00 s programem Na Vivaldiho! Doprovodí je komorní orchestr Virtuosi Pragenses - vstupenky ZDE. „V tomto případě doporučujeme teplé oblečení, v jeskyni je stálá teplota kolem 8 stupňů,“ upozorňuje ředitel SJ ČR Lubomír Přibyl.

Tento Galakoncert pro dva ve třech uvedou i ve středu 18. srpna u mikulovského Turoldu - vstupenky ZDE.
Tamtéž se v neděli 22. srpna přesune program Jaroslava Svěceného a akordeonistů Ladislava Horáka a Martina Šulce Ve znamení argentinského tanga - vstupenky ZDE.

Přehled nákupu VSTUPENEK na všechny zbývající koncerty ZDE.
Odkazy na nákup vstupenek na zmíněné koncerty Svěceného jsou na webu ZDE, o hudebníkovi více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…