Správa státních hmotných rezerv 109 dnů prakticky non stop distribuovala ochranné pomůcky

10.07.2020 20:29

SSHR po 109 dnech skončila s distribucí ochranných pomůcek pro Ministerstvo zdravotnictví. Celkem Správa státních hmotných rezerv v době koronavirové krize distribuovala 73 milionů kusů ochranných pomůcek.

Správa státních hmotných rezerv 109 dnů prakticky non stop distribuovala ochranné pomůcky
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

Fakultní nemocnice ale i oblast potravinářství, dopravy a energetiky zásobovaly prakticky non stop mezisklady v Sedlčanech a v Olomouci. O tom, kam zdravotnický materiál poputuje rozhodovalo právě Ministerstvo zdravotnictví, které zasílalo pravidelně pracovníkům SSHR seznam. Distribuovaly se zejména roušky, respirátory třídy FFP2 i FFP3, ochranné obleky, brýle, štíty nebo zdravotnické rukavice.

Za pomoc při distribuci patří dík nejen Armádě ČR, ale také zaměstnancům Nejvyššího kontrolního úřadu, dobrovolným hasičům, kteří se v Sedlčanech zapojili do práce. Pomohla také Policie ČR, když poskytla vrtulník, aby se ochranné pomůcky dostaly na určené místo v co nejkratším čase.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…